Det her er nok én af de mest fotogene salater jeg nogensinde har lavet. Bolchebeden er bare en fryd for øjet også smager de fortrinligt. Jeg har dem i haven, men ellers er sæsonen begyndt nu, og du kan købe en pose blandede beder i de fleste større supermarkeder. Bolchebede har en lidt mere mild og lidt mindre ‘jordet’ smag end sin mere kendte fætter rødbeden. I forhold til low fodmap er det værd at bemærke at bolchebede IKKE er testet af Monash University, så er du igang med udelukkelsesfasen af low fodmap så kan ikke anbefale salaten. Er du kommet videre fra udelukkelsesfasen og spiser lidt mere ‘loose’ så er det bare at komme igang. Jeg har taget udgangspunkt i samme mængder bolchebede pr portion pr person (20g pr portion/person), som tolerancen for alm. rødbeder er opgjort til af Monash og det kan jeg tåle fint.
Nu du har været så tålmodig og læst helt herned, så vil jeg bare gøre opmærksom på at salaten kun kan laves, hvis du har en god skarp kniv eller et mandolinjern. Jeg taler desværre af erfaring, for jeg har været ved skære fingeren af mig selv fordi en sløv kniv (ikke min egen) smuttede, da jeg skulle skære min bolchebede.
Salat med rå bolchebede og hjertesalat
Antal: 3 personer——Samlet Tid: 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl og skræl bolchebeden. Skær den i så tynde skiver som muligt enten med en skarp kniv eller et mandolinjern. Fyld en skål med iskoldt vand (evt. med et par isterninger) og læg skiverne af bolchebeden i det kolde vand, så bliver de helt sprøde og lækre. Lad dem trække i det kolde vand i 10-15 minutter.
Skyl hjertesalaten godt og bræk den i mindre stykker. Rør en vinaigrette (fancy ord for dressing) af olivenolie, honning, balsamico og sennep. Det letteste er at røre den ud med et lille piskeris (alternativt en gaffel), så vinaigretten bliver gul og tyk.
Rist solsikkekernerne på en tør varm pande. Fordel hjertesalaten på et fad hæld 3/4 af vinaigretten over og drys med salt og peber. Fordel de afdryppede skiver af bolchebeden ovenpå hjertesalaten og drys med ristede solsikkekerner og friskhøvlet parmesan, dryp med de sidste af vinaigretten og evt. med lidt ekstra olivenolie.
Rør en vinaigrette (fancy ord for dressing) af olivenolie, honning, balsamico og sennep. Det letteste er at røre den ud med et lille piskeris (alternativt en gaffel), så vinaigretten bliver gul og tyk.
Salaten fungerer som et godt tilbehør til det meste, og har du fået blod på tanden med salater, så tjek arkivet ud – der ligger på salater der fungerer godt som tilbehør og måltidssalater.