Rødbede Appelsin Juice

Rødbede Appelsin Juice

Så er vi over 2/3 igennem januar! Jeg synes, at måneden har været så GRÅ det meste af tiden. Indtil videre har jeg heldigvis styret udenom den værste sygdom, men hold nu op hvor har jeg været træt og ugidelig. Indtil videre har jeg i år primært kun nået det, som jeg har skulle have fra hånden og ikke en dyt mere. Måske kæmper I også med produktiviteten? I fredags gravede jeg min saftpresser frem fra skabets dyb (og støvede den af). Da vi jo er i ‘rødbede’ måneden skulle der selvfølgelig rødbeder i mit juice forsøg, og det blev faktisk super godt. Så mangler du en energi booster kunne du jo kaste dig over friskpresset juice. Måske har du ligesom jeg en lidt glemt saftpresser stående i et af skabene.

roedbede, appelsin, juice, saftpresser, spis efter saeson, gastroequationRødbede Appelsin Juice – 1 glas (*)

  • 3 små rødbeder eller 1 stor
  • 2 medium gulerødder
  • 1 ½ appelsin
  • et lille stykke frisk ingefær

Skræl appelsinerne og skyl rødbede og gulerødder. Skræl ingefæren. Kør det hele igennem saftpresseren og smag juicen til. Har du mynte i haven, vil det helt sikkert også smage dejligt. Servér juicen med et par isterninger og nyd den med det samme, så smager den bedst.

(*) Low fodmap info: Ved intolerance overfor oligosakkariderne i rødbede, kan man begrænse rødbedemængden til 20 g og istedet tilføje en stor gulerod for at gøre juicen low fodmap venlig. Husk at frugt indeholder fruktose, så du bør ikke indtage mere end et glas juice pr portion. roedbede, appelsin, juice, saftpresser, spis efter saeson, gastroequation

Gem endelig pulpen (fancy ord for frugt og grønt resterne i saftpresseren). De kan bruges som fyld i boller eller kager. I øvrigt er det også i pulpen de fleste vitaminer er i, så spis det endelig på den ene eller den anden måde.

Jeg smed mine rester i en forenklet udgave af mine glutenfri gulerodsmuffins. Pulpen gjorde det ud for de revne gulerødder. Jeg tilføjede lidt ekstra appelsinskal og kanel og kom appelsinglasur på toppen. De fik en lidt spøjs farve (pga. rødbeden) men smagte fantastisk.

Har du nogle gode kombinationer til at juice så tip mig endelig i kommentarfeltet!

∼Ha’ en dejlig begyndelse på ugen!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *