Så er vi gået ind i en ny uge, helt utroligt at vi allerede er nået til uge 23. Nogle gange er det som om tiden løber foran én. Temperaturen udenfor er dykket en del, men der er stadig lækkert solskin udenfor, og det skal nydes! Nu er det også en god arbejdstemperatur, så hvis jeg er heldig kan min arbejdsproduktivitet jo stige lidt. Der er jo bare aldrig helt nok timer i døgnet til at nå alt det, som man gerne vil. I sidste uge lavede jeg denne rødbedepesto, ret vanedannende hvis jeg selv skal sige det. Det er jo ikke ligefrem sæson for rødbeder, men jeg havde et par stykker der havde forputtet sig i grøntsagsskuffen, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle stille op med. Måske oplever du det samme indimellem…? Især fordi mængderne for indtagelse af rødbede jo er temmelig begrænsede på en restriktiv low fodmap. Det er desværre heller ikke en af de grøntsager jeg tolererer afsindig meget af, øv altså for den er jo æstestisk smuk!
Er du lige så begejstret for rødbede som jeg, og savner du den til tider så prøv rødbedepesto! Er du på restriktiv low fodmap diæt eller tåler du ikke mere rødbede end den mængde der er low fodmap, så skal du beregne denne opskrift til 4 personer, hvis ikke du skal tage de hensyn så er det bare at slå sig løs… Her er den brugt på glutenfri pasta.
Rødbedepesto (4 personer for restriktiv low fodmap diæt)
- 80 g kogt og skrællet rødbede
- 40 g ristede solsikkekerner
- Saften og skallen af 1/2 øko citron
- 20 g persille (frossen er også helt fint)
- 20 g parmesanost
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt og peber
Skræl og kog rødbeden / rødbederne evt. kan det gøres dagen før. Afkøl rødbederne/rødbeden. Rist solsikkekernerne på panden. Riv skallen af citronen og pres saften. Skær rødbederne / rødbeden i mindre stykker. Kom rødbedestykkerne, citronsaft, citronskal, solsikkekerner, persille, parmesanost og olivenolie i et blenderglas og blend det glat med en stavblender. Smag til med flagesalt og peber.
Rødbedepestoen er så smuk og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad den kan bruges til. Jeg har testet den som dip til grøntsagsstave, det holder virkelig.
Jeg har også brugt den som pesto på glutenfri pasta vendt med en skefuld ærter, solsikkespirer og lidt røget skinke (erstat med ristede solskikkekerner for vegetarisk udgave), det kan virkelig også anbefales.
∼Ha’ en dejlig sommeraften∼