Nu banker weekenden så småt på, der er desværre lovet regnvejr hos mig, så det bliver vist mest af alt til indendørshygge med en god bog. Mangler du lidt sødt til weekenden, så har jeg et rigtig godt og nemt bud. Nemlig nogle helt oldschool kokostoppe. Jeg er vokset op med Karolines Køkken og er stor fan, og opskriften på kokostoppe har jeg lige herfra. Den passede faktisk ganske godt som den var på low fodmap diæten, så jeg har ikke ændret noget på den andet end at tilføje chokolade i bunden og vaniljesukker til toppene. Det eneste man skal være opmærksom på er at grænsen for kokosmel på en low fodmap diæt er på 37g ifølge Monash University, men hey så skal du spise mere end 5 på en gang, så mon ikke det er til at overholde. 🙂 Opskriften får du lige her:
Kokostoppe 15-16 stk middelstørrelse
- 25 g smør
- 1 æg
- 40 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g kokosmel
- 1 spsk fintrevet limeskal (ubehandlet eller øko) Citronskal kan også anvendes
- 50 g mørk chokolade til at overtrække bunden
Smelt smør i en gryde eller i mikroovnen. Rør æg, sukker, vaniljesukker, kokosmel, limeskal og smeltet smør sammen med en håndmixer. Sæt på køl 1/2 time. Efter 1/2 time tændes ovnen på 175 grader almindelig ovn og kokosdejen tages ud. Form 15-16 kokostoppe med ske og fingre på bageplade med bagepapir. Bag den i ovnen i cirka 10 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle helt på en rist. Hak chokoladen nogenlunde fint og smelt halvdelen i et vandbad. Når chokoladen er smeltet, så tag den af og bland den resterende hakkede chokolade i. Rør i chokoladen til det hele er helt smeltet. Dyp toppene i chokolade og lad dem tørre på et bagepapir med chokoladesiden opad. Så er der dømt god fredagshygge, det er hygge kager der bringer gode minder frem♥
∼God weekend herfra∼