Så blev det mandag igen, og en ny uge er i fuld gang. Måske har du det lidt ligesom mig, det her med at det kan være lidt svært at komme op i gear efter weekenden. Et af mine kneb til at få en god start på ugen er at spise livretter om mandagen, bare så man har lidt at glæde sig til ikke 😉
I går spiste vi rester af chili con carne i majspandekager med denne fantastiske salsa til. Så er der virkelig noget ved rester! Den er også fantastisk på nachos. Når man først har prøvet at lave den selv, så går man ikke tilbage til købeversionen, for det smager suverænt! Vi kan godt li’ at salsaen har lidt stærkhed, men hvis det ikke lige er dig, så udelad samba oeleken.
1 glas medium stærk salsa
- 1 rød peberfrugt (Enten snackpeber eller alm. peberfrugt)
- 1 spsk rapsolie
- 2 grønne toppe af forårsløg
- Tomatkødet fra 1/2 dåse hakkede tomater og lidt af tomatvæsken
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk balsamico
- 1 stor tsk sambal oelek (kan udelades)
- 1 nip flagesalt
Skyl peberfrugten og dup den tør. Gnid peberfrugten ind i lidt rapsolie på alle sider. Grill peberfrugten på en rist (gerne med fad eller bagepapir under) på 200 grader almindelig ovn i 15-20 minutter til den er gylden og skindet poser ud. Vend undervejs. Når peberfrugten er gylden med mørke pletter og skindet har løsnet sig, tages den ud og afkøles let. Herefter kommes den i en frysepose med knude på, hvor den afkøles helt. Når peberfrugten er kold rives skindet af peberfrugten og den renses for kerner, og peberfrugtkødet skæres i små tern. Skær de grønne toppe af forårsløg i tynde skiver. Bland tern af peberfrugt, forårsløg, hakket tomat, ketchup, balsamico, sambal oelek og flagesalt i en skål eller et glas, og smag til. Lad den gerne trække en time i køleskab, men den kan også spises med det samme.
Sådan en sød, syrlig og let stærk salsa, perfekt afbalanceret, det giver mig lyst til at give mig i kast med en helt frisk uge med fornyet energi. Ha’ en rigtig dejlig mandag! Nu vil jeg ud og tanke nogle d-vitaminer og noget solenergi op i det gode vejr. ♥
Tilsæt et lille fed presset hvidløg eller erstat toppene af forårsløg med 1/4 finthakket løg. Hvidløg og løg indeholder oligosakkarider.