Ovenpå det gevaldig triste regnvejr (og til tider slud) som vejret bød på igår, så skal der lidt power på smagen, så man kan komme ovenpå igen. Jeg elsker virkelig det asiatiske køkken, dog kan det nogle gange være lidt svært at få det til at smage helt rigtigt uden løg og hvidløg. Her kommer mit bud på en rigtig lækker karrypasta, som kan redde enhver wok, suppe og marinade. Den kan tilmed bruges i en asiatisk udgave af Boller i Karry, som kommer på bloggen fredag.
Den vigtigste ting man skal bruge til en grøn karrypasta, er en stavblender, ellers er det ikke til at have med at gøre. Målene til karrypastaen er vejledende, da smag og behag er meget forskelligt, og skulle du mangle en enkelt af krydderierne så fortvivl ikke, den skal nok blive god det uden alligevel. 🙂
1 glas grøn karrypasta
- 2 mellemstærke grønne chilier
- den grønne top fra 2 forårsløg
- 2 spsk hvidløgsolie (se her hvordan du laver din egen)
- 3 cm ingefær (hvis økologisk behøver du ikke skrælle den)
- 1 spsk korianderfrø eller stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk muskatnød enten revet eller stødt
- 4 hele nelliker eller 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk salt
- Skallen fra en revet lime eller citron
- Saften fra 1 lime eller citron
- 2 spsk peanutbutter eller 2 spsk peanuts
Rist krydderierne på en varm pande. De grønne skæres i mundrette størrelser. Alt kommes i et blenderglas. Stavblend indtil massen er jævn. Smag til. Opbevar på glas i køleskab 2-3 dage, evt kan man fryse det ned i en isterningform, så har man karrypasta til enhver lejlighed.
Igår lavede jeg en såkaldt Buddha Bowl til frokost med sprøde grøntsager, et kogt æg og lidt risnudler. Jeg havde karrypasta i køleskabet og den blev til en fantastisk marinade til salaten. Jeg brugte 1 slat hvidløgolie, 1 slat soyasauce, 1 lille slat ahornsirup og 1 tsk grøn karrypesto med top, blandes og hældes ud over salaten. Det gav lige den der asiatiske smag til skålen.