Æggesalat med karry er et virkelig nemt pålæg til frokostbordet. Det smager rigtig godt på både lyst og groft brød, også er den low fodmap venlig. Jeg har vendt de hakkede æg i en yoghurtdressing, som er knap så fed som en ren mayonnaisedressing, og det kan sagtens lade sig gøre uden at den bliver vandet. Jeg kan godt li’ at min æggesalat smager godt igennem af karry, er man ikke til det så kan man fint bruge lidt mindre af det.
Prøv også: Hjemmelavet Lakserilette
ÆGGESALAT MED KARRY
Antal: 1 portion —— Samlet Tid: 2 timer —— Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
Youghurtdressing
Fremgangsmåde
Kog æggene så de er hårdkogte men ikke så blommen er blevet til støv. Hos mig passer det med ca. 9 minutter (når æggene kommer i vandet når det koger). Læg æggene i koldt vand og derefter på køl i mindst en times tid.
Skyl den grønne top fra forårsløg og hak den fint. Pil æggene og hak dem groft med en kniv.
Rør alle ingredienserne til youghurtdressingen sammen, smag til med salt og peber og med evt. lidt mere sukker og citron. Bland de hakkede æg og den grønne forårsløgs top i dressingen. Lad gerne æggesalaten trække en halv times tid i køleskab inden servering, så den kan trække smag. Hvis du har purløg i haven så pynt æggesalaten med det på toppen ved servering.
Hvis du mangler en ekstra pålægssalat til frokost bordet så går man heller ikke galt i byen med den krydrede tunsalat. Ellers går jeg ikke selv af vejen for en klassisk kartoffelmad (prøv med ristet mørkt brød med kartoffel, olivenolie, rosmarin og flagesalt, det smager så godt!).