Jeg skal øve mig lidt i at tage billeder med mørk baggrund for billederne her yder ikke vintersalaten fuld retfærdighed, men bortset fra det er jeg ganske godt tilfreds med den her opskrift. Farverne og smagene spiller, også har jeg en målsætning om at jeg gerne vil bruge så varierede råvarer som muligt. Så i den her opskrift er der blevet plads til rødbeden, som ellers ikke er så meget i spil på low fodmap pga. den begrænsning på 20g pr person pr portion. Og det er faktisk synd for rødbeder er meget vitaminholdige, rige på jern og antiinflammatoriske, som du kan fornemme har jeg et svagt punkt for rødbeden. For at salaten er low fodmap venlig er det vigtigt at overholde mål og portionsangivelser.
Prøv også: Sprød salat med kaki frugt
VINTERSALAT MED RØDKÅL, RØDBEDE & GRANATÆBLE
Antal: 2 personer —— Tid: 20 minutter
Ingredienser
Vinaigrete
Fremgangsmåde
Skyl og skær rødkålen meget fint med en skarp kniv, evt kan det også skæres på et mandolinjern. Rør vinaigreten sammen og fordel den henover rødkålen i en skål. Kram den ind i kålen, så den falder en smule sammen.
Riv rødbeden på den grove side af et rivejern, eller brug et juliennejern hvis du vil have en pænere overflade.
Lav et overfladesnit hele vejen rundt i skallen af granatæblet. Vrid de to dele fra hinanden. Hvis ikke du vil have køkkenet oversprøjtet med rød saft kan det være en fordel at vride dem fra hinanden i en skål med vand. Pil lige så forsigtigt granatæblekernerne af de hvide hinder.
Vend det friskrevne rødbede og granatæblekernerne ned i skålen med rødkål og vinaigrete. Pynt evt. med lidt skovsyre (hvis du har), drys med lidt ekstra salt og peber og pynt med valnødder på toppen.
Nyd vintersalaten til nogle af de lidt mere tunge retter i vinterkøkkenet fx. kåldolmere, frikadeller eller et stykke steg.
Uhhmm det lyder lækkert 🙂 men hvor er skålen fra – den er sindssyg flot
Hej Louise, tak 🙂 det er én jeg har købt for et par år siden i Tiger, så det er nok på loppemarkedet man skal forsøge at opdrive den desværre. God søndag 🙂 //Natascha