Så er sommeren kommet over os, og for mange betyder juli nok ferie i en eller anden grad. I min verden er ferie lig med is! Så her kommer min bedste opskrift på hjemmelavet vanilje parfait, som er helt utrolig nem og som du aldrig går galt i byen med. En parfait er is der laves uden ismaskine. Det er ikke en kalorielet is, men til gengæld er det helt igennem fløde is og det kan smages.
Prøv også: Boghvedepandekage
Vanilje Parfait med chokolade og makroner
Antal: 2 liter — Samlet Tid: + 1 dag — Arbejdstid: 30 minutter — Fryseegnet: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pisk fløden til en let skum, så den stadig en lidt lind og ikke fast og klumpet. Sigt flormelis og vaniljesukker ned i flødeskummet og vend det godt rundt med en bagespatel. Tilsæt den hakkede chokolade og vend rundt.
Pisk æggehviderne så de er helt stive og vend dem forsigtigt i flødemassen, så noget af luftigheden bibeholdes.
Knus makronerne og vend dem i helt til sidst. Fordel ismassen i passende beholdere til fryseren. Lad den stå på frost, mindst 12 timer uden at røre i den.
Når den skal bruges vil den være lidt mere hård end alm is, derfor kan det være en god idé at tage den op 15-20 minutter før den skal spises, så den lige får lov til at tø op og være cremet.