Hold da op hvor har jeg nydt, at vejret har vendt sig til det bedre, det er endda lykkedes mig at blive solskoldet.. Jeg synes også at man føler sig mere oplagt til at få gjort noget ved sine projekter, når solen skinner, jeg har ligesom bedre overskud til det. For eksempel har jeg omsider fået gjort min ovn ren, det er jo en hel åbenbaring, at man nu rent faktisk kan se ind i ovnen uden at åbne lågen.. Ellers har søndagen været præget af, det som nu søndage tit går med, nemlig at ordne løse ender. Derfor er søndag også tit lig med restemad hjemme hos os, og noget vi tit gør det i er tunsalat. Det kan man nemlig spise i alting og vi har altid en dåse tun i skabet.
Jeg har tidligere skrevet om tunproblematikken, jeg forsøger at holde mig til at købe MSC mærket tun, da det trods gør noget for bæredygtigt fiskeri. Det kan man efterhånden købe i de fleste større supermarkeder.
Spicy Tunsalat
- 1 dåse tun
- 4 cm agurk
- 1 grøn top fra forårsløg
- saft og skal fra 1/2 citron
- 1 spsk god mayonnaise
- 1 spsk chiliflager + evt lidt sambal oelek alt hvor stærk man ønsker tunsalaten
- 1 tsk paprika
- 1 tsk ahornsirup
- 150 g laktosefri creme fraiche
- salt og peber
Halver agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i fine tern. Hak toppen fra det grønne forårsløg fint. Rør det hele sammen i en skål og smag tunsalaten til, den må gerne have lidt bid.
Server tunsalaten på frisk brød, i flutes eller som her, hvor jeg har lavet wraps. Jeg har lavet majspandekager, som er smurt med tunsalat (toppet med lidt reste feta vi havde i køleskabet, men det kan udelades) og rullet sammen også skåret dem over på midten. Jeg serverede wraps med en god fyldig salat til. Wraps med tunsalat smager ualmindelig godt også dagen derpå, så de er virkelig gode i madpakken.
∼Kan I have en rigtig dejlig mandag!∼