Så ramte vi mandag igen, ugerne flyver hurtigere end jeg kan følge med nogle gange. Idag vil jeg dele en god opskrift på knækbrød med jer. Jeg synes selv, at det kan være svært at finde kiks og knækbrød som ikke indeholder hvede, og som ikke koster en mindre formue. Vi havde gæster i sidste weekend til kiks og ost, hvor jeg bl.a. havde lavet de her knækbrød. Opskriften er en modificeret udgave af den du kan finde i low fodmap diet 2.
Spicy Knækbrød, 2 ovnplader
- 1 dl hirseflager eller havregryn
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 210 g majsmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 1/2 tsk salt
- 1 tsk paprika
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 75 g soltørrede tomater i olie
- 2 dl vand
- 1 dl smagsneutral olie
Rør alle kerner, majsmel, bagepulver og paprika sammen i en skål. Hvis du bruger hele soltørrede tomater, så skær dem i mindre stykker. Opløs salt i vandet og tilsæt smagsneutral olie. Tilsæt også tomatpure og rør med en gaffel. Tilsæt mel og kerneblandingen og rør godt med en håndmixer eller røremaskine.
Dejen skal være klistret. Fordel den på 2 stykker bagepapir. Rul dejen så tyndt ud som muligt ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå dejen også rul den ud. Form den til i kanten så den bliver nogenlunde firkantet. Skær den tyndt udrullede knækbrødsdej ud i passende stykker med en skarp kniv eller en pizzaskærer. Jeg har med vilje ikke sat antal på de her knækbrød, da det helt afhænger af hvilken størrelse man vil have. Her har jeg lavet dem i ‘kikse’ størrelse og fik en del knækbrød ud af det.
Bag knækbrødene ved 180 º C varmluft midt i ovnen i cirka 15 minutter. Pas på at de ikke bliver brændte, omvendt skal de bages nok tid til at de bliver sprøde, så man skal lige holde øje med dem de sidste par minutter.
Knækbrødene er dejligt spicy fra paprikaen, den soltørrede tomat og tomatkoncentratet så de smager godt med smør, humus (hjemmelavet version uden hvidløg) eller ost.
∼Ha’ en rigtig dejlig mandag!∼