Så er jeg tilbage efter en dejlig juli måned, der har budt på lidt blandet. Lidt ferie og lidt arbejde og en masse god mad. I begyndelsen af juli var vi en tur i det jydske og besøge familien, det var ret hyggeligt. Så har vi faktisk også været en tur i København Zoo, som jeg efterhånden synes er blevet ganske flot, og vi var super heldige med vejret. Det betyder alligevel en del, når man er på sådan en udendørs tur. Når vejret har været godt har vi nydt det, hvis vi da ellers ikke har været ved at svede ihjel på arbejde. Ellers har vi holdt lidt arbejdsferie, hvor vi har forsøgt at få styr på nogle af de mange løse ender, der over tid har hobet sig op, og indtil videre har vi da kunnet strege noget fra listen 🙂 Jeg håber også at I har haft en god sommer!
Jeg har eksperimenteret med lidt forskellige typer brød her i juli. Faktisk bagte jeg foccacia brød til vores tur i zoo, som vi spiste med lidt svinemørbrad i. De fik bare almindelig ovn og lidt lavere temperatur, så de var knap så sprøde som dem jeg vil vise her idag, til gengæld var de ikke tørre dagen derpå.
De her foccacia brød er til gengæld fænomenale når de lige er kommet ud af ovnen lune.
Små Foccacia Brød, 5 stk
- 5 g gær
- 0,75 dl surdej, se her hvordan du laver din egen
- 2 dl koldt vand
- 1 spsk olivenolie
- 8 g salt
- cirka 75 g fuldkornsspelt
- cirka 250 g fintmalet spelt
Bland vand og surdej. Rør gæren ud i dejen og tilsæt salt og olie. Ælt melet i dejen til den er smidig, hold øje, måske skal du bruge lige mere eller mindre mel. Lad dejen hæve tildækket til dagen efter på køl.
På 2. dagen æltes dejen godt med lidt ekstra speltmel. Del dejen i 5 stykker. Rul eller form flade boller på cirka 1,5 cm i tykkelsen. Tryk lidt fordybninger ned i bollen. Lad dem efterhæve på et stykke bagepapir under et viskestykke i 1-2 timer.
Topping
Lav en blanding af olivenolie, hvidløgsolie (lav evt din egen, se her), frisk basilikum, timian eller oregano som hakkes semi groft. (evt. kan tørrede krydderurter også fint bruges). Kom også lidt chiliflager og flagesalt i. Pensl foccacia brødene med blandingen og tryk lidt ekstra fordybninger, hvor krydderurterne kan lægge sig i. Hvis man har lyst til anden topping som fx. tomat og ost så er det bare at prøve sig frem, jeg er sikker på at det bliver godt.
Læg to ovnplader ovenpå hinanden midt i ovnen, eller brug en bagesten og tænd ovnen på 250 grader C varmluft. Når ovnen er varm trækkes de små foccaciabrød ind på ovnpladen og ovnen skrues ned til 225 graders C. Bag brødene i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle let på en bagerist, foccacia brødene smager bedst lune.
∼Ha’ en dejlig mandag derude∼