Shakshuka er når det skal være lidt ud over det sædvanlige til morgenmad i min bog. Perfekt som indslag på brunchbordet, eller til en langsom søndag morgen. Det har sin oprindelse i Nordafrika og er en krydret tomatsauce med æg, som godt må være en smule stærk. Selvom shakshuka traditionelt spises til morgenmad er der jo intet til hinder for at spise det til frokost eller aftensmad. Der er kommet begrænsninger på indtag af tomat / peberfrugt, så er du i opstartsfasen af low fodmap eller oplever udfordringer ved stort indtag af fructose, så er det er en god idé at holde dig til de angivne mængder/portioner. Personligt er der meget få fødevarer der trigger (i mit tilfælde er hvidløg et af dem), så jeg plejer at bruge shakshuka som en undskyldning for at rydde grøntsagsskuffen for de lidt trætte grøntsager, også freestyler jeg lidt ud fra hvad jeg har.
Prøv også: Bagt havregrød med banan og hindbær
SHAKSHUKA
Antal: 4 personer — Samlet Tid: 45 minutter — Arbejdstid: 15 minutter — Fryseegnet: Nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl og skær peberfrugt og courgette i grove tern. Skyl forårsløget og brug den grønne top. Hak den groft.
Steg den røde peberfrugt af i lidt olie ved høj varme i (alm) paprika, så skallen bliver lidt mørkere. (Du kan evt. lave sovsen i en gryde også hælde den i en pande senere eller du kan lave sovsen direkte i panden)
Tilsæt lidt ekstra olie, hvis det er nødvendigt og steg courgette og grøn top fra forårsløg af ved middel varme. Tilsæt krydderier.
Steg tomatkoncentratet af sammen med grøntsagerne i et par minutter og tilsæt den hakkede dåse tomater sammen med vand. Lad tomatsovsen simre mindst 10 minutter.
Smag tomatsovsen til med salt, peber og evt. lidt sukker og citron.
Varm panden med tomatsovsen op så den simrer. Lav en lille fordybning i sovsen med en ske og slå æggene ud et af gangen, og lav en ny fordybning efter hvert æg. Læg låg på panden og lad den stå ved lav varme i mindst 10 minutter, eller til æggene er faste.
Top shakshukaen med persille og feta og server den i panden med godt brød til.