Så er jeg tilbage efter en god lang sommerpause og planen bliver så vidt muligt, at der kommer nyt herinde 1-2 gange ugentlig, og I kan bare glæde jer! Der er nogle solide efterårs favoritter i blandt de kommende opskrifter 🙂 Skriv endelig til mig, hvis der er nogle opskrifter som I særlig savner, så vil jeg give det et forsøg.
Det er ingen hemmelighed at jeg er ret vild med bladbeder, én af mine yndlinds for tiden er den her pastaret med bladbeder og mandelknas, den er så god! Måske kan det også blive din nye hverdagshofret?
Pasta med bladbeder, ristede mandler og parmesan, 2 personer
- 200 g tørret (evt. glutenfri for at være low fodmap – tjek monash’ app) pasta
- 20 mandler
- 2 grønne toppe fra forårsløg
- 1 spsk hvidløgsolie (se her hvordan du laver din egen)
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort bundt bladbeder
- 1/2 rød chili
- 50 g revet parmesan
- salt og peber
Sæt vand over til pasta og kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Gem et par dl af kogevandet. Hak mandlerne groft og rist dem af på en varm pande.
Snit de grønne toppe fra forårsløg fint. Snit bladbedestilkene fint og hak blade fra bladbederne groft. Varm panden op til middel varme og tilsæt hvidløgsolie og olivenolie og steg finthakket grøn top fra forårsløg og bladbedestilke på panden i 3-4 minutter. Skru godt op for panden og tilsæt bladbedebladene steg det et par minutter til bladene falder sammen. Hak chilien fint og tilsæt den sammen med salt og peber til bladbederne. Smag til.
Riv parmesanen groft på et rivejern. Afdryp pastaen og husk at gemme lidt af kogevandet. Kom pastaen tilbage i gryden sammen med 1 dl af kogevandet og halvdelen af parmesanen. Vend det godt sammen og lad det stille og roligt varme op ved middel varme, indtil parmesanen og kogevandet bliver til en cremet sauce. Tilsæt evt. lidt mere kogevand, hvis den bliver for tyk.
Vend pastaen med grøntsagerne fra panden og smag til med salt og peber. Anret pastaen i dybe tallerkener med ristede mandler og revet parmesan på toppen og server en grøn salat til.
∼Ha’ en dejlig søndag aften!∼
- Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’