Den her opskrift er genial, da den kan laves af de fleste og alle ungdommelige sjæle elsker dem. Der er et aber dabei, man bliver afhængig af dem 🙂 En lille note ønsker du en low fodmap venlig version, bør du bruge rismel og har du problemer med laktose vælge laktosefri mælk og flødeost. Oreo kiks indeholder en smule hvedemel, men da målet med low fodmap diæten er at begrænse indtaget af fodmaps – og ikke fuldstændig at undgå det kan 1,5 kiks pr kage fint gå an.
Ifølge Monash University blog om low fodmap kan man spise en enkelt kiks, der indeholder hvede: (Kilde her)
Products that contain only small amounts of wheat that may be well tolerated. For example, small quantities of wheat based biscuits, crackers or cakes.
Oreo Cupcakes – 14 store cupcakes
Cupcake dej
- 14 Oreos (eller anden lignende kiks fx. Neo fra Lidl eller Ollies fra Netto)
- 200 g hvedemel eller rismel (se evt. hvordan du laver dit eget rismel her)
- 150 g rørsukker
- 2 æg
- 2 dl mælk (evt. laktosefri)
- 75 g smør
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk usødet kakaopulver
Del de 14 oreo kiks i to, så du har en bar kiks og en kiks med creme på. Læg de 14 kiks med creme på i bunden af cup cake formene med cremen opad. Tag de 14 kiks uden creme og knus dem i en pose med en kagerulle i grove kiksekrummer.
Tænd ovnen på 175 grader almindelige ovn.
Vej sukker og vaniljesukker af i en skål og pisk 1 æg i ad gangen. Pisk mindst 2 minutter for hvert æg, så æggemassen bliver lys og luftig. Bland mel, bagepulver og kakaopulver godt sammen i en anden skål, si evt. kakao og bagepulveret ned i melet, så det ikke klumper. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Pisk melblandingen, mælk og smørret i æggemassen til en lind dej. Kom halvdelen af oreo kiksekrummerne i dejen og fordel den i cupcakeformene ovenpå oreokiksen med cremen. Jeg bruger som regel silikoneforme med en papirform nede i, så flyder den ikke ud. Fordel resten af de knuste oreo kiks oven på de ubagte oreo cupcakes.
Bag de 14 oreo cupcakes midt i ovnen i cirka 15 minutter, måske et par minutter mere, hvis de ikke er bagt i midten. Lad dem afkøle på en rist.
Frosting til Oreo Cupcakes
- 90 g blødt smør
- 225 g flormelis
- 150 g flødeost (evt. laktosefri, Philadelfia laver bl.a. én)
- 5 oreos (eller anden lignende kiks fx. Neo fra Lidl eller Ollies fra Netto)
- 1,5 tsk vaniljesukker
Smørret skal være tempereret ellers går det galt. Det må hverken komme direkte fra køleskabet eller have været en tur i mikroovnen.
Skrab cremen ud af de 5 oreo kiks og læg det i en skål for sig. Knæk alle kiksene i halve kiks så du har flotte 14 halve kiks og de 6 halve der ikke er knækket så pænt lægges i pose for sig. Knus de 6 grimme fuldstændig til pulver med en kagerulle, der må ikke være nogle store kiksestykker de stopper en evt. sprøjtepose til.
Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og cremen fra de 5 oreos sammen til cremen er glat. Tilsæt flødeost (Bruger du den laktosefri, så hæld lige vandet der ligger på toppen af, så det ikke kommer i frostingen) og pisk et par minutter til frostingen er luftig. Tilsæt de knuste oreos til frostingen. Hæld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl. (Alternativt kan en frysepose bruges, hvor der klippes hul i hjørnet.) Er frostingen for flydende (hvis toppen flyder ud når du sætter den), så læg den 15 minutter i køleskabet.
Sprøjt frosting på de afkølede cupcakes, jeg kan personligt godt lide bare helt enkelt at sprøjte små toppe ved siden af hinanden med en stjernetyl. Pynt hver oreo cupcake ved at sætte den halve oreokiks fast i toppen af frostingen.
Opbevar kagerne på køl til de skal spises og pas på de er stærkt vanedannede 😉
∼Ha’ en dejlig torsdag aften!∼
- Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’