Så blev det fredag igen, jeg synes simpelthen at dagene de flyver afsted! I den her uge er der sket mange gode ting. Men her i nedskreven version, så kan jeg godt se at jeg lyder som reklamernes forbrugerdrøm nummer 1.
Vi kan begynde i den lidt mere materialistiske afdeling. Vi har fået nyt komfur, og jeg kan slet ikke få armene ned. Vi har i flere år haft komfurblus, der kun varmede halvt op, (bacon stegning tog en halv evighed), så er det altså lækkert med noget, der fungerer.
En anden virkelig god ting vi har gjort for os selv, er at investere i en ny topmadras, nøj hvor ligger man altså godt, især når ryggen er lidt besværlig. I den lidt mere lavpraktiske afdeling så har jeg købt mig en elektrisk fnugfjerner, rettere sagt er det vist egentlig en barbermaskine til tøj, genialt koncept! Den kan virkelig redde de nussede fnullertrøjer (I kender dem helt sikkert).
For at I ikke skal tro at, det er endt i totalt købecirkus herhjemme vil jeg lige nævne et par andre gode ting ugen har budt på. (1) Jeg har hentet frisk krølsalat, persille og rucola hver dag fra køkkenhaven (eller rettere mit havebed på 2 kvm), alting gror virkelig for tiden (2) Jeg er begyndt at reparere mit tøj, fx stoppe strømper istedet for at smide det til genbrug, det er faktisk overraskende tilfredsstillende 🙂 (3) Rabarber, det er sæson lige nu og det er så lækkert. I sidste weekende bagte jeg de her smovsede rabarber muffins med marcipan og sprød crumble, de er virkelig så lækre, syrlige, søde og sprøde på en gang! Ser du opskriften udenfor rabarbarsæsonen, så har jeg afprøvet den med med optøede rabarber også, og det fungerede også fint. Opskriften giver 16 stk, hvis du ikke kan tåle så stor en fristelse, så kan du halvere opskriften.
RabArber Muffins med Crumble – 16 stk medium sTR.
DEJ:
- 100 g rabarber i skiver + 30 g rørsukker
- 100 g smør
- 115 g rørsukker
- 115 g revet marcipan
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 90 g rismel (kværn evt dit eget, se her)
- 90 g blendede havregryn eller havremel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 dl laktosefri creme fraiche
Skyl og skær rabarberen i tynde skriver, lad dem trække i rørsukkeret.
Rør smør, rørsukker, vaniljesukker og revet marcipan godt sammen med en håndmixer. Pisk æggene i et af gangen og pisk mindst 2 minutter for hvert æg. Bland rismel, blendede havregryn og og bagepulver godt sammen, og vend det i dejen sammen med laktosefri creme fraiche. Til sidst vendes rabarber-sukker blandingen i dejen. Fordel dejen i 16 muffinsforme. Jeg bruger som regel altid silikoneforme med papirforme i, så holder det lidt bedre på dejen.
CRUMBLE
- 55 g rørsukker
- 55 g fintsnittet rabarber
- 35 g blendede havregryn
- 2 spsk havregryn
- 55 g smør
- 75 g revet marcipan
Bland rabarber og sukker, smuldr smør og blendede havregryn + alm havregryn godt sammen. Rør det hele godt sammen til en tyk crumble masse. Fordel massen ovenpå de 16 forme med kagedej i.
Bag de glutenfrie rabarber muffins ved 180 º C almindelig ovnfunktion på midterste ribbe i 20-25 minutter. Hold øje med om crumblen ser sprød ud. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis ikke du skal spise dem samme dag, så læg et viskestykke henover dem, fremfor at komme dem i frysepose, så undgår du at crumblen bliver blød og kedelig.
Spiser man efter low fodmap diæten bør man være opmærksom på at opskriften indeholder 190 g marcipan, der som regel indeholder lidt over 60 % mandler. Mandler er en fødevare med begrænsning, og derfor bør man ikke spise mere end 12 g pr portion, hvis man oplever problemer med oligosakkarider. Dvs. hold dig til 1 rabarber muffin pr portion, hvis du vil være på den sikre side.
∼Kan I have en rigtig dejlig weekend!∼