Så er vi for alvor trådt ind i efteråret og jeg har været nede med min første forkølelse. Regn og gråvejr kalder for alvor på hygge i sofaen med en god bog / serie / film. Men hvad er der bedre end en dampende varm kop kaffe eller the med brownies til at forsøde tilværelsen med når vejret nu er som det er? Jeg kan i hvert faldt varmt anbefale det♥
Glutenfrie chokolade brownies, 1 bradepande (26×38 cm)
- 40 g rismel (kværn evt. dit eget, se her)
- 25 g majsmel
- 25 g havremel eller blendede havregryn
- 1 spsk fiber HUSK (den gule)
- 1 tsk bagepulver
- 250 g sukker
- 1 dl væske fx laktosefri mælk eller appelsinjuice
- 100 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 2 æg
- 25 – 50 g nødder fx. mandler og lidt hvid chokolade til pynt (kan udelades)
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Bland rismel, majsmel, havremel og fiber HUSK i en skål, sigt bagepulveret i melblandingen. Smelt smørret i en gryde. Når smørret er næsten smeltet, slukkes der for blusset og den mørke chokolade kommes ned i gryden til smørret. Rør lidt i det til chokoladen er smeltet i smørret.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmixer. Vend skiftevis melblandingen, smør/chokolade blandingen og væsken (mælk eller juice) i æggeblandingen. Rør til blandingen er ensartet. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen i formen. Hak nødderne groft og fordel dem ovenpå kagen, tryk dem let ned. Her har jeg brugt grofthakkede mandler. Hvis du har lidt hvid chokolade så drys også lidt grofthakket hvid chokolade på toppen.
Bag brownies kagen i ovnen på 175 grader almindelig ovn i 20-30 minutter, til den kun akkurat er gennembagt, hellere underbagt end overbagt.
Lad kagen afkøle og skær den i passende brownies stykker. Brownies er også dejlige dagen derpå med en god varm kop kaffe/the eller som tilbehør til en god laktosefri vaniljeis.
∼Ha’ en dejlig mandag!∼