Min have har sørget for en overflod af squash, så vi næsten ikke kan følge med selvom vi spiser squash pasta, grillet squash og bagt squash. Så derfor er squashen også endt i fiskefrikadellerne. Er man ikke til det, så udelader man det bare og tilføjer en ekstra skefuld havregryn. Jeg har selv hakket fisken i minihakkeren / foodprocessoren, så den er glutenfri (skal den være 100 % glutenfri skal du bruge glutenfrie havregryn) og laktosefri. Jeg har brugt grøn top fra forårsløg og været obs på mængden af squash, så fiskefrikadellerne er også low fodmap venlige.
Fiskefrikadeller med squash 12-15 stk
- 225 g hvid fisk fx. torsk eller sej
- 100 g revet squash (kan evt. udelades)
- 3 grønne toppe fra forårsløg
- 1 æg
- 2 spsk finvalsede havregryn
- skallen og saft fra 1/2 øko citron
- salt og peber
- olie eller smør til stegning
Hak fisken fint i minihakkeren eller foodprocessoren. Skyl og hak de grønne toppe fra forårsløg. Vej 100 g squash af og riv den groft på et rivejern. Bland hakket fisk med finthakket forårsløgstoppe, revet squash, æg, havregryn, skal og saft fra citron og salt og peber. Rør det godt sammen med en gaffel og stil det på køl i 30 minutter, så fiskefarsen lige får tid til at sætte sig.
Varm en stor stegepande godt op, tilsæt fedtstof og form fiskefrikadeller med en ske og sæt dem på panden. Steg ved høj varme 1-2 minutter på hver side, vend dem når de er gyldne. Skru ned for varmen og steg dem færdig i 5 minutter.
Server med citron og remoulade og evt. de bedste kartoffelfritter. Fiskefrikadellerne er også gode dagen derpå i madpakken!
∼Ha’ en dejlig aften!∼
- Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’