Er du én af dem, der har lidt ekstra tid at slå ihjel her for tiden, eller måske kan du bare godt li’ at læse og blive lidt klogere, så er indlægget her for dig. Måske er du én af dem, der har rygende travlt for tiden og bestemt ikke lige føler at der er tid til boglæsning, så kan du bare springe let og elegant henover indlægget her med god samvittighed.
Jeg er selv en ivrig læser og har været det siden barnsben, så bøger har en særlig plads i mit hjerte. Der findes efterhånden en del informative bøger om mave/tarm, og som man ikke skal være alt for nørdet for at kunne følge med i. De ligger faktisk frit tilgængelige på online biblioteket ereolen.dk. Jeg har samlet 6 anbefalinger til bøger, hvor man bliver lidt klogere på tarmsystemet. De er linket direkte op til hvor man finder dem på ereolen, hvis du skulle føle dig inspireret til lidt søndagslæsning.
- Tarme i topform Er en rigtig god indgang til at lære lidt mere om de forskellige bakteriestammer vi har i tarmen og hvad vi selv kan gøre for at give dem de bedste betingelser. Jeg har skrevet et lidt længere skriv om bogen tidligere her.
- Toptrimmede tarme. Mangler du lidt inspiration til hvordan du kan give grøntsager en lidt større rolle i din kost uden at få mavekneb. Så er der hjælp at hente her, bogen har fokus på det grønne i kombination med low fodmap diæten.
- Tarme med charme. Det er efterhånden en klassiker, men har du endnu ikke læst den vil jeg klart anbefale den. Guilia Enders forklarer ved hjælp af tegninger og billedsprog hvad der egentlig foregår i vores tarm. Jeg har tidligere skrevet lidt om bogen her.
- Rigtig god fordøjelse. Giver et enkelt indblik i hvordan vores fordøjelse fungerer, og giver enkle hverdagsråd (som er til at implementere) til hvad man selv kan gøre.
- Den skjulte forstoppelse. Indrømmet titlen og forsiden sælger ikke bogen super godt, men den er faktisk ret interessant. Jeg lærte i hvert fald en del jeg ikke vidste i forvejen. Også findes den også som lydbog – hvis man er til den slags.
- Sund mad til kloge tarme. Hvis du ser britiske sundhedsdokumentarer engang imellem så er du sikkert stødt på dr. Michael Mosley. Men han har også skrevet en bog om tarmen og tarmbakterier, og den er skrevet i et sprog så alle kan være med og er ret informativ.
Rigtig god læsning herfra, og har I læst nogle gode bøger om emnet, så er I mere end velkomne til at tippe mig i kommentarfeltet! God søndag!