Dansk sommer som man kender den. Det er vist den bedste beskrivelse af det lidt omskiftelige vejr, som vi ser for tiden. Det er ligesom om at vejret også er gået offline, ligesom resten af feriedanmark. Mangler du en lidt fyldig og festlig salat til at peppe det (næste) regnvejr op med, så må du prøve den klassiske broccolisalat. Det er så lækkert med sødme fra rosiner, salt fra bacon og knas fra solsikkekerner. Faktisk har broccoli ændret status i tests fra Monash University, så man nu kan spise op til 90 g broccoli buketter i elimininationsfasen. Vær opmærksom på at der er lavere begrænsning på broccolistokken (højst 45 g).
Broccolisalat med bacon og rosiner, 2 personer
- 180 g broccoli (buketterne, ikke stænglen)
- 26 g rosiner
- 30 g solsikkekerner
- 100 g god bacon i skiver
- 100 g laktosefri creme fraiche
- 1 spsk finthakket grøn top fra forårsløg
- 1 tsk ahornsirup
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- salt & peber
Skyl og pil broccoli buketterne fra hinanden. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i det kogende vand i 5-10 minutter i en skål. Steg baconen og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Rist solsikkekernerne på en tør pande. Rør finthakket forårsløg, ahornsirup, balsamico og citronsaft med den laktosefri creme fraiche og smag dressingen til med salt og peber. Hak den stegte bacon groft. Afdryp broccoli buketterne i en sigte. Vend broccoli, rosiner, solsikkekerner og bacon med dressingen (gem lidt bacon til at drysse på toppen) og stil broccolisalaten på køl og lad den trække i mindst 1 time.
Broccolisalat er en dejlig fyldig og mættende salat, der også gør det godt til det meste. Den egner sig også som en god grill eller buffet salat.
Jeg holder selv lidt sommerferie ind i mellem, så der vil måske være lidt pauser, imellem jeg får lagt noget nyt på bloggen.
∼Kan I have en rigtig god sommer!∼