tomatsalat

Tomatsalat med mozzarella & Basilikum

Så er jeg tilbage efter en dejlig sommerferie, der jo faktisk har budt på en omgang blandede bolcher rent vejrmæssigt. Det har faktisk været en god blanding af gryderets- og grillvejr. Nu har vi officielt ramt sensommeren, så måske er jeg lidt sent ude, men mon ikke vi stadig har et par grill aftener tilbage i sæsonen? Tomatsalat er i hvert fald en sommerklassiker hos os! Også er den i sig selv low fodmap venlig hvilket også er et plus!

Tomatsalat, tilbehør til 4 personer

  • 4 store tomater (max 260g pga fruktose indhold)
  • 1 mozzarella kugle
  • 1 grøn toppe af forårsløg
  • grøn blandet salat fx. iceberg, hjertesalat eller mini romaine (kan udelades)
  • frisk basilikum
  • et skvæt olivenolie
  • balsamicoeddike
  • flagesalt
  • peber

Salaten er utrolig nem at lave, nogle ville måske mene at en decideret opskrift er helt overflødig. Omvendt så må jeg bare sige ‘less is more’ i det her tilfælde. Jeg kan godt li’ at lave min tomatsalat på en bund af grøn salat, foretrækker du tomater uden salat, så er det bare det du gør.

Bræk salaten i mindre stykker og vend den med et dryp olivenolie på et fad eller en stor tallerken. Skær tomaterne i skiver og skyl og skær toppen af forårsløget i skrå tynde skiver. Hæld væden fra mozzarella kuglen og skær den i tynde skiver. Anret tomaterne ovenpå salaten med skiver af mozzarella indimellem. Drys frisk basilikum og forårsløg øverst og dryp med olivenolie og balsamicoeddike. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.

tomatsalat, basilikum, mozzarella, salat, sommer, grill, vegetar, gastroequation

Tomatsalat er en perfekt ledsager til grillmaden, og den smager bare bedst om sommeren, fordi det er der tomaterne smager allerbedst!

∼Kan du ha’ en dejlig aften!∼

Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *