Syltede rødløg er sådan et dejligt enkelt tilbehør, som virkelig kan pifte pitaen, hotdoggen eller salaten op. De er lette at lave selv, også får de en virkelig flot farve. Hvis du har læst med herinde før, så ved du at jeg som hovedregel går meget op i at lægge low fodmap venlig opskrifter op. Er syltede rødløg så lige præcis det? Og sandheden er, det kan jeg faktisk ikke svare dig på.
Monash (det australske universitet der tester fødevarer for fodmaps) har testet en udgave af syltede (store hele) løg fra Tyskland, som har et lavt indhold af fruktaner – den type fodmaps løg ellers normalt har et højt indhold af. Til gengæld har de også testet syltede små løg, som på billedet ligner perleløg, og de har stadig et højt indhold af fruktaner. Derfor kan ingen rigtig svare på om fodmaps i løg bliver reduceret af at de bliver syltet. Du kan læse hele artiklen her. Jeg tåler dem fint, men min tolerance kan jo ikke bare umiddelbart overføres til andre – så hvis du har lyst til at prøve det af så gi’ det et forsøg og tåler du dem ikke så prak dem på dine gæster.
Syltede rødløg – 1 glas
- 3,5 dl eddike (jeg bruger ufarvet eddike)
- 1 dl rørsukker
- 2 store rødløg
- 10 peberkorn
- 2 laurbærblade
- Hele krydderier efter eget valg, fx nellike, stjerneanis, hel kanelstang eller kardemomme
Hæld sukker og eddike op i en gryde, og varm det langsomt op til kogepunktet. Skyl og skær rødløgene i tynde løgringe. Skold patentglasset / syltetøjsglasset og låget i kogende vand (Brug gerne en grillhandske så du ikke brænder dig). Fordel peberkorn, laurbær (+ evt. hele krydderier efter eget valg) og løgringe i glasset med rene fingre. Hæld den kogende eddikelage henover, og lad de syltede rødløg trække mindst et par timer.
Opbevar dit glas syltede rødløg i køleskabet, de kan holde sig i et par uger. Brug dem i din sandwich, i dine salater og som tilbehør til din aftensmad.
Prøv dem til dine falafler eller i tun wraps.
∼Kan du ha’ en dejlig aften!∼
Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’