Ovnstegt kyllingebryst med skinke

Ovnstegt fyldt kyllingebryst med skinke

Nogle gange så har man bare ikke oceaner af overskud eller tid til at stå i køkkenet en evighed. Jeg er nok et atypisk menneske, fordi jeg elsker mit køkken, men jeg rammer alligevel muren i hvert fald en gang om ugen. Ovnstegt kyllingebryst er nemt at have med at gøre, og man kan endda lave dem i fad sammen med kartofler, så man har lidt nemmere opvask. Tiden i køkkenet er ikke overvældende, men der er selvfølgelig lidt stegetid, hvor du kan sætte dig ind i sofaen og få pulsen ned. 🙂

Jeg har prøvet at peppe den gamle klassiker lidt op, her med fyld af persille, citron og soltørrede tomater. Jeg har fundet en skinke i supermarkedet, som jeg er blevet ret vild med pga. smagen, men prisen er også et stort plus. Schwarzwaldskinke er en røget skinke, men også ret fedtfattig også smager den dejligt på kylling, tærter og pizza.

Ovnstegt fyldt kyllingebryst med skinke 3

Ovnstegte kyllingebryster til 2 voksne

  • 2 kyllingebryster, jeg køber en god hel kylling, som har haft det godt og skærer dem selv ud.
  • 4 skiver schwarzwaldskinke
  • 1 spsk hakket persille, frisk eller på frost
  • 1 spsk hakket soltørret tomat
  • 2 skiver øko citron, halveret
  • evt. en lille smule ost hvis man er til det
  • salt og peber

Læg kyllingebrysterne på et bræt, flad dem ud. Skær et lille indhak (ikke igennem) der hvor kødet er tykkest, så der er plads til fyldet. Læg soltørret tomat, persille og 1 halveret citronskive på langs af kyllingefileten i en bane. Krydr med salt og peber og kom evt. en smule ost i. Fold kyllingebrystet sammen på den lange side og rul 2 skiver schwarzwaldskinke stramt omkring kyllingen. Læg kyllingen i et smurt fad med lukningen opad, så det dejlige fyld ikke løber ud i fadet. Gør det samme med det andet kyllingebryst. Steg dem i ovnen ved 180 grader i 25 minutter alt efter størrelse.

Ovnstegt fyldt kyllingebryst med skinke 2Ovnstegt fyldt kyllingebryst med skinke 1Hvis du vil bage kyllingen sammen med kartofler, så lav kartoflerne først og lad kartoflerne ovnbage 20 minutter, inden du lægger kyllingen i fadet, så undgår du at kyllingen bliver tør. Kyllingen er også god sammen med bagte rodfrugter med timian, se opskriften her.

∼Ha’ en dejlig mandag∼

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *