Hvor har det været skønt vejr i weekenden! Selvom det har været en weekend med fuld fart på, så er det virkeligt lækkert når vejret arter sig. Den ejendom jeg bor i skal have skiftet vinduer her om nogle få uger, og derfor skal mit havebed for en tid jævnes med jorden. Så jeg er i fuld gang med at spise ud i alt mit hjemmedyrkede grøntsagsguld. Jeg har bl.a. drueagurker i mit lille havebed og dem har jeg hvert år syltet et par glas af, så der er hjemmesyltede agurker til efterår og vinteren.
Men det er jo ikke altid at den slags er på lager vel? Så engang imellem laver jeg også denne hurtige hjemmelavede agurkesalat til fx. frikadeller eller stegt kylling. Den er virkelig god.
Hjemmelavet agurkesalat, tilbehør til 2 personer
- 1/2 agurk
- groft salt
- 1/2 dl ufarvet eddike
- 2 spsk vand
- 3-4 spsk rørsukker (det er en smagssag, men jeg kan ikke li når den er for sur)
- 10-15 rosa peberkorn (jeg køber dem i Tiger, du kan også bruge sorte peberkorn istedet)
- salt
Skyl agurken, skiv den tyndt enten på et rivejern eller på et mandolinjern. Læg skiverne i en dyb tallerken og kom et par spsk groft salt på dem. Fordel det på alle skiverne og kram det let ind i dem. Lad det trække mindst 10 minutter. Skyl agurkeskiverne i en sigte og skyl alt saltet af, og tør dem i et rent viskestykke. Saltningen af agurkerne kan udelades, men det bevirker at agurken bliver blød og lækker, og ikke hård og sprød. Pisk eddike, vand og sukker sammen, smag til med salt og evt. sukker. Kom agurkeskiverne op i lagen sammen med de rosa peberkorn og lad agurkesalaten trække i køleskabet i mindst 15 minutter.
Hjemmelavet agurkesalat passer rigtig godt til stegt kylling eller fx de her frikadeller.
∼Ha en rigtig dejlig start på ugen∼