Så blev det endelig fredag. Måske er jeg ikke den eneste, der selvom ugen på papiret har været kort, måske alligevel synes at ugen har føltes til den lidt lange side. Mangler du lidt opmuntring til weekenden kan du passende bikse de her lækre chokolade-rødbede muffins sammen. Det er også en god begyndelse på spis rødbede i januar udfordringen. Aner du ikke hvad jeg taler om, kan du læse mine tidligere indlæg her og her.
ChokoLAde-rødbede muffins, ca. 8 stk, Low fodmap venlig (*)
- 150 g kogt og groftrevet rødbede
- 50 g smør
- 50 g mørk chokolade 70 %
- 50 g rørsukker
- 1 æg
- 50 g blendede havregryn eller havremel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje sukker
- 2 spsk kakao
- 2 spsk kaffe fra kanden (kan udelades, men mokkasmag er altid godt)
Kog en stor rødbede med skræl i cirka 1 time. Læg den i koldt vand og lad den afkøle. Smut rødbeden ud af skrællen og riv den groft på et rivejern, gerne i en metalskål pga. farveafsmitning.
Pisk sukker og æg let og luftigt i en anden skål. Varm smør og chokolade forsigtigt op i en gryde så det smelter. Bland blendede havregryn med bagepulver, vaniljesukker og kakao.
Vend æggeblandingen sammen med den revne rødbede og sigt (så undgår du kakaoklumper) havregrynsblandingen hen over den. Vend til sidst smør og chokolade ned i kagedejen sammen med kaffen og vend det hele godt.
Tænd ovnen på 175º almindelig ovn. Fordel choko-rødbede dejen i 8 muffins forme og bag den 12-15 minutter midt i ovnen.
Lad dem afkøle på en bagerist.
(*) Hvis man kan begrænse sig til én muffin per portion så overholder de fint low fodmap diæten.
Chokolade ganache
- 50 g mørk chokolade 70%
- 0,75 dl piskefløde (evt. laktosefri)
Hak chokoladen fint. Varm fløden forsigtigt op i en lille kasserolle. Vend det hele sammen til en jævn masse. Hæld/skrab det på glas og stil det på køl til du skal bruge det. (Brug det indenfor et par timer, ellers stivner den for meget på køl).
Fordel en stor teskefuld ganache på hver af de afkølede choko-rødbede muffins og pynt evt. med frysetørrede hindbær.
Chokolade-rødbede muffins lyder måske lidt sundt. Men rødbedernes lidt søde jordagtige smag går bare så godt sammen med chokolade (og kaffe). Samtidig er den med til at give en lækker svampet konsistens, der passer virkelig godt til den bløde chokolade ganache.
Hvordan går det med rødbedeudfordringen? Læg gerne et par ord i kommentarfeltet 🙂
∼Kan I have en dejlig weekend!∼