Selvom kalenderen skriver forår, og vi er på vej mod lysere tider, så hænger gryderetter og rodfrugter stadig ved lidt endnu hjemme hos os. Igår fik vi frikadeller og disse lækre rodfrugter. Opskriften på frikadeller finder du her. Jeg har givet rodfrugterne et lille tvist med en appelsin og det passer supergodt sammen med timianen.
Det her er også en rigtig god ‘ryd-op-i-køleskabet-ret’, hvor man kan komme det i man lige har i køleskabet. Da man ovnbager rodfrugterne, kan man uden problemer også bruge rodfrugter, der er lidt triste og bløde. Jeg spiser ikke løg, da min mave reagerer dårligt på det, men tåler man løg, så er det også lige sagen at komme et løg eller to i, som er skåret i kvarte.
Bagte Rodfrugter med Appelsin og Timian
- Omkring 1 kg blandede rodfrugter, i denne version var det kartofler, gulerødder, pastinakker og knoldselleri, skåret i nogenlunde lige store stykker
- 1 øko appelsin, når skallen skal bruges, er der ingen vej udenom
- 2 spsk tørret timian
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk ahornsirup
- salt og peber
- evt. frisk timian til pynt
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn, rens og skær rodfrugterne ud i passende størrelse. Skyl appelsinen og del den på midten i 2. Den ene halvdel skæres i 8 tynde både. På den anden halvdel rives skallen på et rivejern eller med et juliennejern. Fordel rodfrugter, appelsinbåde, appelsinskal, timian, salt, peber, olivenolie og ahornsirup i et ovnfast fad, og pres saften fra den resterende halve appelsin ud over rodfrugterne. Bland det hele godt med hænderne. Sæt fadet midt i ovnen i cirka 50 minutter til rodfrugterne er møre, vend dem rundt af og til. Skru herefter ovnen op på 225 grader varm luft i 5-10 minutter til rodfrugterne er gyldne og sprøde.
∼God onsdag∼