bagt havregroed

Bagt havregrød med banan & hindbær

Mangler du lidt luksus til morgenmaden, så prøv en bagt havregrød. Det er så meget bedre end det lyder, også kan man variere den i det uendelige. Her får du min favorit for tiden. Et lille aberdabei er at man som IBS ramt kan have svært ved at tolere meget fruktose, så derfor kan man ikke fylde sin grød med ubegrænsede frugtmængder og det har jeg forsøgt at tage højde for i min opskrift. Er det ikke et issue for dig, så gør du bare lige som du synes 🙂

bagt havregroed, hindbaer, banan, groed, havregryn, morgenmad, low fodmap, fodmap venlig, gastroequation

bagt havregrød, 2 personer

  • 120 g havregryn gerne et mix af fintvalsede og grovvalsede
  • 25 g hirseflager (kan udelades)
  • 1 moset banan (ikke moden med brune pletter og max 70g, hvis low fodmap)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk (evt. laktosefri)
  • 80 g frosne hindbær

TOPPING

  • 15 stk mandler eller en lille håndfuld mandelflager
  • 1 stor spsk sesamfrø
  • Lidt flydende sirup, enten ahorn eller alm. lys sukkersirup
  • + lidt yoghurt (evt. laktosefri) til servering

Tænd ovnen på 180 grader varm luft. Mos bananen og rør den sammen med havregryn, (+ evt. hirseflager), vanilje, kanel, bagepulver og salt. Tilsæt æg og mælk og rør det godt sammen. Fordel til sidst de frosne hindbær i havregrødsdejen. Beklæd et fad eller springform (ca. 20-25 cm) med bagepapir. Fordel dejen i formen.

Hak mandlerne groft (hvis hele mandler) og drys dem henover havregrødsdejen, fordel ligeledes sesam på toppen af grøden. Læg tynde tråde af sirup på kryds og tværs af havregrøden (cirka det der svarer til en samlet spiseskefuld).

Bag havregrøden midt i ovnen i cirka 30 minutter til den er gylden (måske skal den have 5 min ekstra på 200 grader varm luft). Lad den afkøle i 5 minutter inden den nydes med en gavmild ske yoghurt.

bagt havregroed, hindbaer, banan, groed, havregryn, morgenmad, low fodmap, fodmap venlig, gastroequation

Man kan selvfølgelig bage den i ramekiner, så den er portionsanrettet fra begyndelsen, men jeg plejer bare at bage det i et stort fad også dele den i kvarte med en palet. Server den bagte havregrød i en dyb tallerken med en god slat yoghurt ved siden af.

Mangler du lidt inspiration til morgenmaden, så kig her.

∼Kan du ha’ en dejlig aften!∼

Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’

En kommentar til “Bagt havregrød med banan & hindbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *