Så er det endelig blevet fredag! Efter en uge som har båret præg af en del kedelige praktiske ting for mit vedkommende, så er det endelig fredag, og solen skinner! Det højner humøret og lysten til at få noget fra hånden, så jeg er vist ikke helt færdig med de praktiske ting for denne uge. Jeg skal i gang med at forspire frø til min ’have’. Jeg er så heldig at til trods for at jeg bor i lejlighed, så har jeg eget køkkenhavehøjbed på et par kvadratmeter i fælleshaven + alle de potter der overhovedet kan være på vores franske altan. Men når der ikke er så meget plads at gøre med, vil man jo gerne have fuld valuta for pengene, så jeg prøver at komme tidligt i gang i år. Jeg har desværre problemer med at en forbryderisk sort kat tæppebomber mit bed, så taktikken i år er at beholde fiberdugen på så længe som muligt for at holde den slemme mis væk.
Så nu står den på forspiring, mens jeg spiser den sidste müslibar, der er tilbage fra portionen. De er virkelig gode så enkelt – så godt.
Så hvis du ikke ved hvad du skal bruge din fredag på, så kunne du jo passende lave disse müslibarer, de kommer ikke til at holde weekenden ud 🙂
Peanut Müslibarer
- 75 g smør
- 75 g brun farin
- 1 spsk lys sirup
- 175 g grovvalsede havregryn (mere 105 g pr portionsstørrelse indeholder oligosakkariderne fruktaner)
- 50 g grovhakkede peanuts
- 60 g smeltet tempereret mørk chokolade 70 %
- Peanuts til pynt
Sådan gør du:
- Smelt smør, brun farin og lys sirup i en gryde.
- Bland det med havregryn og hakkede peanuts. Kom bagepapir i en brødform eller et lille firkantet fad eller form. Her har jeg brugt en lang brødform. Smør fadet eller brug bagepapir.
- Tryk massen godt ned, og sæt i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i 15 minutter.
- Lad müslipladen køle af i formen. Skær ud i passende stykker med en brødkniv, når den er kold.
- Hak chokoladen og smelt 2/3 i et vandbad. Når chokoladen er smeltet, så tag den af og bland den resterende hakkede chokolade i. Rør i chokoladen til det hele er helt smeltet.
- Smør chokoladen på de udskårne barer og pynt med peanuts på toppen.
∼ Velbekomme og god weekend! ∼