Så er det endelig blevet fredag igen, og fredagskagen er tilbage! Jeg lover dig at du bliver positivt overrasket over den her krydderkage, som er glutenfri og laktosefri. Istedet er den bagt på boghvedemel og kokosmælk med strejf af varme krydderier. Blød glasur på toppen, luftig i midten og sprød i bunden, behøver jeg sige mere? Nej vel, så hvis du har lyst til en anderledes og lækker krydderkage, så giv den glutenfri krydderkage en chance.
Glutenfri Krydderkage med sprød bund, Lille ca. 8 stykker
- 125 g brun farin
- 125 g boghvedemel
- 65 g smør
- 100 ml light kokosmælk (evt kan alm. kokosmælk også bruges, så brug primært den tynde del, resten kan fryses ned til en anden god gang.)
- 1/2 æg
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 3 spsk appelsinmarmelade, (du kan evt. lave din egen lækre karamelliserede appelsinmarmelade, se her)
- 1/2 tsk natron
Beklæd en lille springform med bagepapir, cirka 20 cm i diameter. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Smuldr brun farin, boghvedemel og smør i en skål, til smøret er smuldret helt ud i farinen og boghvedemelet. Tag halvdelen af smuldredejen og kom det op i formen. Pres det ned i bunden til en fast og plan bund. Den anden halvdel af dejen blandes med kokosmælk, æg, kanel, kardemomme og appelsinmarmelade. Et lille tip til kokosmælken er at købe en 400 ml dåse og fryse det resterende ned i 100 ml poser, også tage det op efterhånden som man skal bruge det. Sigt natronen ud over dejen blandingen og rør den godt sammen, enten i hånden eller med håndmixer. Fordel kagedejen ovenpå den faste bund i springformen. Bag kagen i 30-40 minutter til den er gennembagt prik i den med en kødnål, den kan godt blive lidt mørk på toppen.
Afkøl kagen på en bagerist. Når kagen er afkølet kan den pyntes med kakao/kaffe glasur (hvis ikke du kan li’ kaffe så udskift kaffen med vand eller appelsinsaft).
Kakao/Kaffe glasur
- 100 g flormelis
- 1 1/2 spsk ren kakao
- 1 spsk smør
- 1 spsk frisklavet kaffe (evt. instant)
- kokosmel til pynt
Bland flormelis, kakao og kaffe i en gryde og varm op på mellemvarme rør rundt. Juster med mere kaffe eller flormelis for at få den rigtige konsistent. Hold dog lidt igen med væsken til glasuren er blevet varm, så undgår man at den bliver for tynd.
Smør glasuren på krydderkagen og pynt med kokosmel. Nyd den til en god kop kaffe eller the.
∼Ha’ en dejlig weekend∼