rosinboller

Surdejshævede Rosinboller med chiafrø

Denne uge har været en lidt rodet omgang. Vi har haft en del ekstra arbejde, som skulle passes. Også er vi også ved at skifte ud i stuen, så vi har sat vores møbler til salg. Jeg vil gerne have de gamle solgt inden jeg køber nyt, for hvor skal jeg ellers gøre af dem i lejligheden 🙂 Men det giver lidt rod, når tingene bliver solgt i etaper og man pludseligt måske ikke har noget sofabord. Og i mens man så sidder i sin mere og mere tomme stue, så skal man jo så også til at beslutte sig for hvad man vil have i stedet for, virkelig tidskrævende må jeg sige:-)

Derudover forsvandt vores internet pludseligt i tirsdags, (spørg mig om logikken i at tv-pakker og internet hænger sammen) og det komme ikke igen før på fredag i næste uge. Derfor har det været en ret offlinet uge, det er begrænset hvor mange data jeg har i mit mobilabonnement… Her får I i hvert en opskrift på rosinboller, som jeg er blevet ret begejstret for. Det er ikke en opskrift som minder om de traditionelle rosinboller, som jo nærmest er kager, men en surdejsbolle med crunch fra chiafrø og en sødme fra rosinerne. Man skal selvfølgelig være opmærksom på indtaget af rosiner, men grænsen for low fodmap går pt. ved 13 g og hver bolle indeholder cirka 6 g, så man burde kunne spise 2 rosinboller uden problemer.

rosin boller

Surdejshævede Rosinboller med chia frø, ca. 14 stk

  • 1 dl surdej
  • 5 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 30 g GRØN HUSK
  • 2 spsk rørsukker
  • 1,5 tsk salt
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 75 g chiafrø
  • 75 g rosiner
  • cirka 150 g fuldkornsspelt
  • cirka 250 g fintmalet spelt

Bland surdej og vand i en skål. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt HUSK og rør rundt. Lad det stå lidt til det gelere. Tilsæt salt, sukker og olie. Bland rosiner og chiafrø og kom det op i skålen. Tilsæt melet lidt af af gangen og ælt dejen til dem er smidig. Dæk skålen til og lad den hæve på køkkenbordet til næste dag.

På andendagen formes dejen til cirka 14 rosinboller, forsøg at ‘gemme’ rosinerne inde i bollerne, så undgås det, at de popper op inde i ovnen og falder af rosinbollen. Lad rosinbollerne efterhæve 1/2-1 time.

Bag rosinbollerne midt i ovnen ved 225 grader almindelig ovn i 15 minutter, vend pladen efter de første 10 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist. Rosinbollerne er fryseegnede.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *