spinatsnegle

saftige spinatsnegle med surdej

Til trods for at kalenderen snart siger 1. maj, så går jeg stadig og venter på picnicvejret. Og det bliver vist heller ikke idag. Men mens vi venter så vil jeg dele en oplagt opskrift til picnic, madpakke, buffetmad (kært barn mange navne) nemlig spinatsnegle, som endda er vegetariske. En saftig brødsnegl med fyld af spinat og flødeost samt lidt mozzarella. De er virkelig gode og de er testet af på en flok sultne mennesker 😉 Sidste år lavede jeg en ordenlig omgang af bl.a. de her spinatsnegle til min søsters studentergilde og de fungerede helt perfekt.

Prøv også: Pirogger med laks og spinat

main

SPINATSNEGLE MED SURDEJ

Antal: 20 stk — Samlet Tid: +1 dag — Arbejdstid: 1 time — Fryseegnet: Ja
Ingredienser
DEJ

  • 15 g gær
  • 1 dl surdej
  • 2,5 dl vand
  • 1 stort æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 dl olie fx raps eller oliven
  • 450 g sigtet speltmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • FYLD

  • 200 g optøet frossen spinat (finthakket)
  • 3 grønne toppe fra forårsløg
  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 100 g flødeost
  • 1 hel mozzarella (125 g)
  • salt og peber
  • Fremgangsmåde Dag 1

    Rør gæren ud i lunkent vand sammen med surdejen. Tilsæt salt, sukker og ægget (gerne let sammenpisket), samt olien. Tilsæt 2/3 af melet og kør dejen på en røremaskine. Har du gode overarme kan du også godt håndælte den, det kræver bare noget tid og tålmodighed. Tilsæt den sidste 1/3 af melet langsomt så dejen ikke bliver tør. Måske skal den have lidt mere mel end angivet måske lidt mindre, vurdér selv. Dejen skal være fast og skinnende, men ikke lind, da den skal rulles.

    Sæt dejen i køleskab til dagen efter, dæk skålen med film eller et grydelåg.

    Fremgangsmåde Dag 2

    Hak den grønne del af forårsløgene groft. Varm en pande op til middel varme med hvidløgsolie og steg forårsløgene uden de tager farve. Varm den optøede spinat igennem på panden sammen med forårsløg, og smag til med salt og peber. Stil det til afkøling i 10 minutters tid. Efter afkøling røres spinatfyldet godt sammen med flødeosten i en skål.

    Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm). Smør flødeosteblandingen på dejen, stop et par cm i fra den ene kant på den lange side (den snip der skal foldes under sneglen). Hak mozzarellaen og fordel den henover spinatfyldet. Rul dejen sammen og skær sneglene ud med en skarp kniv ca. 2 cm i tykkelsen.

    Fordel spinatsneglene på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 45 minutter. Bag dem midt i ovnen på 175 grader i 15-18 minutter, vend evt. pladen de sidste 5 minutter hvis din ovn varmer lidt skævt som min.

    Noter til opskriften

    • Spiser du ikke low fodmap, kan du fint erstatte speltmel med almindelig hvedemel og en anden grov meltype som fx. grahamsmel og du kan også undlade at surdejshæve spinatsneglene og istedet bruge 30 g gær med hævetid på ca. 1,5 time.
    • Vil du gerne have dem i en ikke vegetarisk udgave kan du nemt tilsætte lidt forstegt kylling i tern på samme måde som der fordeles mozzarella i spinatsneglene
    • Har du lyst til en mere pizzaagtig snegl så haps tomatsovsen fra opskriften med de glutenfri pizzasnegle og brug fyld efter eget valg
    • De kan fint fryses ned bedst hvis det gøres mens de er lune og friske.
    spinatsnegle

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *