glutenfri og mælkefri pandekager

Glutenfrie & Mælkefri Bananpandekager

Der er regn på ruden, mens jeg sidder her og skriver så lidt mere sol og lidt mindre regn står på ønskelisten. Men nu når vejret udenfor ikke helt er i top, så må man jo gøre det lidt ekstra hyggeligt indenfor. Og pandekager de hygger (og hitter) altså altid! Nu står der lige straks en forlænget weekend for døren, og hvis du skal have lidt ekstra hyggelig morgenmad, så er de her bananpandekager også et virkelig godt bud. Fordelen ved bananpandekager er, at de er uden tilsat sukker og kan sødes mere eller mindre, alt efter hvor meget man giver den gas med toppingen.

Glutenfri og mælkefri bananpandekagerBananpandekager, cirka 8 stk

  • 2 (over) modne bananer
  • 3 æg
  • 50 g blendede (glutenfrie) havregryn
  • 1 tsk Gul fiber HUSK
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk fintrevet øko citronskal
  • lidt smør eller andet fedtstof til stegning

Mos bananerne godt, men der må stadig godt være lidt struktur i bananmosen. Pisk æggene lyse og luftige. Blend havregrynene hvis du vil have en lidt finere tekstur i pandekagerne, ellers kan man også bare komme dem i som de er, så bliver pandekagerne bare lidt grovere. Bland havregryn, fiberHUSK, vaniljesukker og revet citronskal godt i en skål. Vend bananmosen og havregrynsblandingen op i de piskede æg. Vend godt og lad dejen så cirka 10 minutter, til fiberHUSKEN har tyknet dejen.

Varm en pande godt op med lidt smør og sæt klatter af bananpandekage dejen på panden. På min pande kan der være cirka 3 af gangen. Lad dem stege et par minutter og flip dem så rundt og steg dem et minuts tid på den anden side. Gentag indtil der ikke er mere dej. Har du problemer med fruktose skal du begrænse indtaget af bananpandekager til højst 1 ½ bananpandekage pr portionsstørrelse.

Et lille tip, har du et vaffeljern, kan samme dej også fint laves til vafler (i et hjerte vaffeljern). Så får du 4 vafler, de bliver ikke sprøde som alm, vafler men de er virkelig gode med en lille klat vaniljeis på.

glutenfri, mælkefri, bananpandekager, uden tilsat sukkerglutenfri, mælkefri, bananpandekager, uden tilsat sukker

Bananpandekagerne kan toppes med utrolig meget fx (low fodmap) bær, appelsin, kiwi, god mørk hakket chokolade, kokosflager eller nødder. For ekstra sødme kan man dryppe med lidt ahornsirup eller drysse med lidt flormelis.

∼Ha’ en dejlig torsdag! ∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *