Fiskesuppe med hvid fisk

Fiskesuppe med hvid fisk og rød peberfrugt

Så blev det endelig fredag! Jeg har en semi-lang arbejdsdag foran mig idag, men her kommer min top-3 over, hvorfor det bliver en fantastisk fredag!!

 1. Jeg får mit internet tilbage idag!! Knap 14 dage kun med mobilt hotspot, så er det begrænset hvad man kan streame
 2. Vi skal have mexicanske pandekager til aftensmad, så godt! Kunne du også tænke dig det, så tjek mine opskrifter på mexi pandekager og hjemmelavet salsa ud.
 3. Sidst men ikke mindst, så er det fredag. Kan det blive andet end en god dag?

Jeg håber at du også har et dejligt fredags humør 🙂 I low fodmap diet bog 2 er der en virkelig dejlig og let fiskesuppe, som jeg er blevet ret vild med og som vi ofte får til hverdag. Her er den modificeret lidt som jeg kan li’ den. Så er du til fisk så prøv den af, og er du ikke til fisk så prøv den alligevel.

Fiskesuppe med hvid fisk og rød peberfrugt

Fiskesuppe med hvid fisk og rød peberfrugt, 2 personer

 • 2 røde peberfrugter
 • 1 spsk hvidløgsolie, (lav din egen, se her)
 • 225 g hvid fisk fx. rødspættefilet eller torsk (gerne optøet fra frost)
 • 1/2 dåse hakkede tomater
 • 4 dl hønsebouillon, jeg bruger min egen hønsefond (se her), som jeg har kogt ind og frosset ned i isterningposer, til denne portion brugte jeg 4 isterninger fond og vand oveni til de 4 dl væske. Det er også muligt at bruge en færdig bouillongranulat. Hønsebouillonen fra OSCAR og Touch of taste, skulle ifølge Low fodmap diet 2, kunne bruges.
 • 1 tsk sambal oelek (vælg en ren chili pasta/sauce uden hvidløg, tjek bagpå)
 • 1 tsk ahornsirup
 • 1 tsk paprika
 • 1/2 – 1 dl laktosefri piskefløde
 • salt og peber
 • Frisk chili og forårsløg i tynder skiver til pynt

Rens peberfrugterne og steg dem ved middel varme i hvidløgsolie i en gryde. Steg dem i 5 minutter til de begynder at tage farve. Tilsæt de hakkede tomater, paprika, sambal oelek og ahornsirup. Steg lidt videre. Imens skæres fisken ud i mundrette bidder. Tilsæt bouillon til suppen og lad den koge op, herefter tilsættes laktosefri piskefløde, kog suppen ved lav varme og omrøring. Suppen smages til med salt og peber, til sidst tilsættes fisken til suppen, hvor den dampes med i nogle få minutter til den er fast, men ikke tør. Pynt med chili og forårsløg på toppen. Server med godt brød til, fx foccacia brød eller det her.

Fiskesuppe med hvid fisk og rød peberfrugt (3)

∼ Ha’ en dejlig weekend, når I kommer så langt! ∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *