7 gode retter til fryseren

7 gode retter til fryseren

I travle perioder kan det være fristende at kaste sig over de lette aftensmadsløsninger såsom færdigretter eller take away. Jeg må erkende, at jeg selv falder selv i fælden af og til. For mit vedkommende er det dog sjældent en god løsning, for udover at det ikke er budgetvenligt, så betaler jeg som regel også prisen dagen derpå i form af ustabil mave.

Hvordan løser man så problematikken? For et siden år havde jeg dobbeltarbejde (i den forstand at jeg passede 2 jobs) i en kortere periode. Jeg vidste, at det ville komme på forhånd, så jeg havde på forhånd fyldt vores fryser med retter. Det gjorde det så meget nemmere! Medmindre du ved, at de næste 4 uger har du brug for færdig mad fra fryseren hver dag, så kan du faktisk fylde din fryser med god mad over en måneds tid. Lav dobbeltportion hver gang du spiser en fryseegnet ret og gem den ene portion til fryseren. Så er du parat til den mørke tid, og de dage hvor du bare ikke orker at lave mad.

Her mine 7 gode bud på retter til fryseren

Den lækre boller i karry med et asiatisk twist er virkelig dejlig og varmende på en kold vinterdag.
Indisk oksekorma er dejlig mildt krydret med masser af cremet smag fra yoghurt og kokosmælk.
Lækker bolognese er altid et hit at have i fryseren. Denne har fantastisk smag til trods for at den er uden løg og hvidløg.
Frikadeller en frysepose lige til at varme op på de dage der er ekstra travlt, og lækkert som frokostpålæg.
Prøv også disse græske oksefrikadeller, der smager af sol og sommer.
Skal det være nemt, så er de her glutenfrie pizzasnegle altid et hit hos os, også til aftensmad.
Er du til det mere vegetariske, så er disse falafler bestemt ikke at kimse af, spis dem med en god salat eller i pitabrød.

For en god ordens skyld bør jeg måske lige repetere fødevarestyrelsens anbefalinger ang. rester af varm mad. Varm mad skal nedkøles hurtigt, da det er ved temperaturen mellem 20-40 ° C at bakterier formere sig hurtigst. Den oplagte tanke er sætte maden direkte i køleskabet. Jeg har ødelagt et par køleskabsglashylder på den bekostning gennem tiden, det bliver en lidt dyr fornøjelse.

Lært af erfaring så lader jeg maden dampe af (så den ikke koger og er skoldende hed). Fordel den i frysebeholdere og stil det i køleskabet. Jeg stiller det gerne med et par bordskånere under belært af tidligere erfaringer. Nu nævner jeg frysebeholdere, jeg har købt plastikbøtter beregnet til frysning. Hvis man vælger at bruge gamle isbøtter etc. skal maden være helt kølet af, før man kommer den i bøtten, fordi den ikke er beregnet til at rumme varm mad, og det kan få uønskede stoffer fra plastikken til at vandre over i maden. Selv hvis man har bøtter til frysning, bør man tjekke dem indimellem for slid og varmeskader (fx at plastikken bobler) det kan nemlig også give uønskede stoffer i maden.

∼Ha’ en rigtig dejlig weekend!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *