Tundeller

TundellerEfter en weekend hvor vejret ikke kunne bestemme sig til, om det skulle være efterår eller vinter, så er jeg glad for, at vejrprognosen for den næste uge ser noget mere opløftende ud, jeg skal nemlig til Madrid, hvor man kan få afløb for forårsfornemmelserne:-) I dag vil jeg dele min opskrift på tundeller med jer.

Jeg er den der irriterende organiserede type, der laver madplaner for en uge af gangen og så vidt muligt forsøger kun at købe ind 1 gang om ugen. For at undgå for meget madspild er der altid rester på vores madplan om søndagen. I går var vi så heldige både at have en bøf, blinis og stenbiderrogn i køleskabet, men andre gange er køleskabet knap så spændende når søndagen kommer, og hvad gør man så?

For et par weekender siden stod jeg i den situation, at der var god plads på hylderne i køleskabet. Jeg har igennem årene flere steder set opskrifter på fiskefrikadeller med dåsetun, det er bare ikke rigtig blevet til noget for mit vedkommende. Vi har som regel altid dåsetun i skabet. Meningerne om tun er delte og min dårlige samvittighed ved godt at tun på mange måder kan være problematisk, men det smager nu engang godt. Hvis man får lyst til at teste den her opskrift, og man har lidt flere moralske skrupler end jeg har, så kan man i IRMA og Kvickly købe MSC mærket dåsetun, som trods alt gør noget for at fremme bæredygtigt fiskeri.

Nok om miljø og moral for i dag. Opskriften er simpel, selvom listen over ingredienser ser lang ud. Man kan sagtens tilsætte og udskifte som man synes, men det var det jeg lige havde i køleskabet den søndag 🙂

Tundeller 2

Tundeller, 14-15 stk.

  • 1 dåse tun
  • 1 håndfuld hakket krydderurt, eksempelvis dild eller persille gerne fra frost (kan udelades) tilsæt evt. tørret krydderurter i stedet.
  • Revet skal fra 1/2 citron og saften fra 1/2 citron
  • 1/2 snackpeber eller peberfrugt i små tern
  • 80 g laktosefri creme fraiche
  • 1 æg
  • den grønne top fra 1 forårsløg
  • 2 spsk hvidløgsolie
  • 0,75 dl fine havregryn (Ved mere end 52 g indeholder fine havregryn oligosakkarider – fruktaner)
  • salt og peber
  • kom evt. lidt smuldret feta i farsen, hvis du har en rest

Tundeller 3Rør alle ingredienserne sammen og stil ‘farsen’ på køl 1/2 time. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Varm en pande op (helst en der også kan tåle ovn, dvs ingen plasthåndtag) tilsæt fedtstof. Farsen vil stadig være en anelse løs i det men det betyder ikke noget. Form farsen til deller og sæt dem på den varme pande. Vend dem forsigtigt så der er stegeskorpe på begge sider. Sæt panden direkte ind i ovnen og steg dellerne færdig i ovnen i cirka 10 minutter til de er faste.

Kan serveres med det man nu har stående eksempelvis denne salat eller kartofler, pasta eller ris.

∼ God mandag ∼

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *