spicy gulerødder

Spicy Gulerødder med persille & feta

Jeg elsker salat, men også variation. Jo mere forskelligt jeg spiser, jo gladere bliver jeg, og nogle gange kommer jeg også ud for, at der ikke er de helt store lækkerier tilbage i grøntsagsskuffen.  Hjemme hos os har vi altid gulerødder, så derfor tænkte jeg, hvorfor ikke spice de kogte gulerødder lidt op? Fremgangsmåden er simpel, kog gulerødderne møre og krydr dem. Jeg havde feta og persille i køleskabet i forvejen, og det gav et virkelig godt pift til gulerødderne. Har du ikke lige det på lager, så lav gulerødderne alligeve – de smager forrygende (Også bare som de er med krydderierne.) Æblecider eddike kan erstattes af citronsaft. Jeg tror også at det kunne blive et rigtigt vinder tilbehør til vinter, hvor mange af de grøntsager man kan købe rent ud sagt er lidt triste.

spicy-guleroedder

Spicy gulerødder med persille & feta, tilbehør 2 personer

  • 6-7 mellem størrelse gulerødder
  • et nip malet spidskommen
  • et nip malet kardemomme
  • et nip malet koriander
  • et nip chiliflager
  • et nip flagesalt
  • 1 spsk hvidløgsolie (lav evt. din egen, se her)
  • 1 spsk æblecider eddike
  • en håndfuld persille
  • 2 spsk cremet feta
  • evt. lidt citronskal

Skræl eller skrab gulerødder, behold top og bund. Fjern de værste tråde i bunden af gulerødderne. Kog dem i letsaltet vand til de netop er møre i cirka 8-10 minutter alt efter størrelse. Hæld vandet fra gulerødderne, og kom dem i en stor skål. Hæld hvidløgsolie og æblecider eddike på gulerødderne og ryst godt. (Så går gulerødderne ikke i stykker.) Kom krydderierne henover gulerødderne (brug det du har i skabet) og ryst skålen igen, så krydderierne fordeles henover alle gulerødderne. Lad de spicy gulerødder afkøle i skålen. Imens skylles nogle persilleblade og hvis du har, så rives lidt citronskal. Anret de spicy gulerødder pænt på en tallerken og fordel persille, citronskal og smuldret feta henover. Spis dem evt. som tilbehør til mørbradgryde.

spicy-guleroedder-4spicy-guleroedder-3spicy-guleroedder-5

Jeg er ret begejstret for de her gulerødder, jeg synes at de er så æstetisk smukke også får jeg helt sådan en ‘ØsterGRO’ (Restaurant Stedsans) følelse af at se på dem 🙂 Hvad gør I for at vise madglæden i anretningen?

∼Ha’ en rigtig dejlig torsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *