Sensommersalat med appelsin og bladbeder

sensommersalat med appelsin og bladbeder (2)Jeg har en overflod af farvede bladbeder i mit lille havebed, det er cirka 4 kvm, så det er begrænset, hvor mange grøntsager, der kan være. I foråret såede jeg bl.a. bladbeder og dem har jeg virkelig glæde af. Hvis ikke man kender bladbeder, så kan man forveksle det med salat, men de smager lidt mere hen ad friske rødbeder. Jeg er fan også pga. farverne 🙂 Jeg har været på udkig efter retter hvor jeg kunne få dem spist. De er lækre (også stænglerne) i wok retter, men jeg har manglet lidt inspiration til salater.

sensommersalat med appelsin og bladbeder (7)

Jeg er en flittig bruger af biblioteket, og der så jeg en dag denne bog udstillet og snuppede den med hjem. (Helt enkelt mad med 5 ingredienser af Carsten Kyster)

sensommersalat med appelsin og bladbeder (6)Det er ikke en low fodmap opskriftsbog, men derfor kan man godt hente lidt inspiration alligevel. Konceptet med at bruge få, men gode ingredienser er genialt i mine øjne. I bogen var denne lækre sensommersalat med bladbeder, den er virkelig god. Har du dem ikke i haven og kan du ikke skaffe de lækre bladbeder eller sølvbeder, så erstat dem med friske spinatblade.

sensommersalat med appelsin og bladbeder (5)

Sensommersalat med appelsin og bladbeder, 2 personer

  • 250 g gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 kviste frisk timian eller 1 spsk tørret timian
  • 1 appelsin
  • 1 1/2 spsk græskarkerner
  • 25 g bladbede blade (også kaldet mangold salat)

Marinade:

  • Saften og skallen af en 1/2 øko appelsin
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk sennep
  • salt og peber

sensommersalat med appelsin og bladbeder

Tænd ovnen på 200 grader. Skrub og vask gulerødderne rigtig godt, skræl dem kun, hvis det er højst nødvendigt. Der er gode kostfibre i skrællen, som det ikke er nødvendigt at fodre skraldespanden med. Skær gulerødderne i grove stykker og vend dem med olivenolie, hakket timian, salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 15-20 minutter til de er møre.

Imens skylles bladbede bladene (eller spinatbladene) og appelsinen skrælles og skæres i fileter. Læg dem på et fad. Rist græskarkernerne på en varm pande. Rør marinaden sammen ved at rive skallen af den halve appelsin og presse saften ud af den, rør det med olivenolie, sennep, salt og peber. Husk at smage til. Fordel de varme møre gulerødder i fadet med appelsin og bladbedeblade og hæld marinaden over, pynt med de ristede græskarkerner.

sensommersalat med appelsin og bladbeder (4)sensommersalat med appelsin og bladbeder (3)

Skulle man være i besiddelse af en rest feta, gør den sig glimrende ovenpå.

∼Ha’ en rigtig dejlig mandag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *