Rødbeder med peberrod og koldt smør

roedbeder med peberrod og smoer, beets, spis efter saeson, gastroequation.dkJa altså overskriften siger jo næsten sig selv. Så det er nok egentlig ikke en opskrift, men snarere et lille tip. Jeg arbejder jo på sagen med at få spist nogle flere rødbeder. Indtil videre går det okay – men jeg spiser altså også andre ting. De små rødbeder med peberrod, ville jeg faktisk ønske at jeg havde prøvet noget før, for de smager virkelig godt. Jeg brugte dem som en mellemret, men de vil sagtens kunne bruges som forret eller tilbehør til aftensmaden.

roedbeder med peberrod og smoer, beets, spis efter saeson, gastroequation.dk

Rødbeder med peberrod og koldt smør, 2 personer

  • 6 små rødbeder (*)
  • lidt koldt smør
  • lidt friskhøvlet peberrod
  • salt og peber
  • et par skiver brød

Kog de små rødbeder med skræl i lidt over 30 minutter, indtil de er møre. Smut dem ud af skallen. Fordel dem på 2 tallerkener og kom lidt smør ovenpå hver af dem. Afslut med friskhøvlet peberrod, salt og peber. Pynt evt. med lidt friske krydderurter hvis du har. Jeg havde lidt timian. Server med en lille skive godt brød.

Spis de små rødbeder lune. Rødbedens sødme, smørens salt og peberrodens styrke klæder hinanden virkelig godt. Simpelt og godt, men sådan må det jo også godt være engang imellem.

(*) Low fodmap info: 3 små rødbeder vejer cirka 60-75 g (uden top og skræl), og har derfor et højt indhold af oligosakkarider pr portionstørrelse. Har du ikke problemer med oligosakkarider, så spis bare løs. Har du problemer med det så kan du nøjes med 1 lille rødbede (∼20g) og bage et par gulerødder i ovnen, som spises på samme måde med smør og peberrod.

roedbeder med peberrod og smoer, beets, spis efter saeson, gastroequation.dk

Hvordan går det med din januar indtil nu? Jeg er igang med en nøjsom januar på madbudgettet. Ikke så meget fordi vi nødvendigvis har brug for at spare penge, men fordi der ikke kunne stoppes mere ind i fryseren og i køkkenskabene. Medmindre jeg vil have det i hovedet næste gang jeg åbner skabet. Så måske jeg har forkøbt mig lidt i det forgangne år…? Kender I det? Konkret betyder det at jeg kun køber det absolut nødvendige, indtil videre har det indbefattet bl.a. havregryn, kaffe, mælk og dåse tomat. Derfor bliver der spist en del rester hjemme hos os, og det er jo også meningen at vi så at sige skal spise os ud af pladsproblemet 🙂 Interesserer du dig lidt for at undgå at købe for meget, eller helt at købe noget så læs med ovre hos Jane på projecthandmade.dk , hun er ret inspirerende. 

∼Ha’ en dejlig tirsdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *