Mine bedste Glutenfri græskarboller til dato

glutenfrie-graeskarboller-2Hvor er det altså dejligt vejr for tiden. Så flot og varmt solskin i september, det er da en ren foræring. Vi udnyttede det flotte vejr i weekenden til udendørs picnic og kanalrundfart og sluttede af med en stor is, så lækkert!

En af de mere besværlige ting efter min mening, når man skal forsøge at undgå fodmaps er brød problematikken. Enten skal det hæve 1 dag eller også skal det være glutenfrit. Jeg kan ikke undvære brød, så jeg bager utrolig meget brød. Især meget brød på surdej, simpelthen fordi de glutenfrie brød og boller jeg har bagt ikke helt smagte af rigtig brød. Der var altid en eller anden bismag. For et par uger siden blev jeg enig med mig selv om at jeg skulle give det et skud mere, især efter jeg havde læst dette inspirerende indlæg fra Cecilie på www.lavfodmap.no

Så det blev til disse boller, og de sidder virkelig lige i skabet. Glem alt om kedeligt glutenfrit brød, de her boller er så gode at man ikke opdager, at de er glutenfrie hvis ikke man ved det. Jeg elsker dem også for at man kan have friskbagte boller på cirka 1,5 times tid med hævning/afkøling alt i alt.

glutenfrie-graeskarboller-6

Glutenfri Græskarboller – 9 stk

  • 4,5 dl håndvarmt vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk fint salt
  • 100 g rismel (se her hvordan du kværner dit eget rismel)
  • 50 g majsmel
  • 50 g havregryn / havremel ( havregryn blendet til mel)
  • 60 g græskarkerner
  • 2 spsk fiberhusk (den gule)
  • 1 knivspids hjortetaksalt, hvis du undrer dig så har jeg tippet fra Cecilie på lavfodmap.no (se her) og det virker!
  • Polenta mel til pynt og evt i bunden

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål. Rør gær ud i det lune vand, sammen med ahornsirup og salt. Tilsæt alle de tørre ingredienser og ælt det godt i røremaskinen eller med en stor ske. Rør dejen til den samler sig.

glutenfrie-graeskarbollerglutenfrie-graeskarboller-3

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Form dejen til 9 græskarboller på en bageplade med en ske. Dejen skal være lind. Lad bollerne hæve i 15 minutter og drys lidt polentamel på toppen af bollerne som pynt. Bag græskarbollerne midt i ovnen i 35 minutter, det er vigtigt at de bager længe for at de ikke bliver klæge pga. fiberhusken.

Lad bollerne afkøle (de skal lyde hule) før de skæres af samme årsag. God fornøjelse med at forsøge dig med glutenfrie græskarboller.

glutenfrie-graeskarboller-5glutenfrie-graeskarboller-4

∼Ha’ en rigtig dejlig (og solrig) mandag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *