Lemon Lime Crush Drink

Lemon-Lime Crush – En frisk (vodka) drink

Fredag er som altid li’ med et eller andet lækkert til weekenden. I dag vil jeg gerne dele en af mine yndlingsdrinks med jer, nemlig Lemon-Lime Crush. Jeg stødte på den engang i en drinksbog under alkoholfrie drinks. Oprindeligt skal man mase citron og lime stykker med sukker og mynte i en morter, det er derfor at den hedder Lemon-Lime Crush. Jeg har bare fundet en lettere fremgangsmåde 🙂 Lemon-Lime Crush kan nydes både med og uden vodka. Jeg har også brugt den som velkomstdrink i alkoholfri version, hvor ingen bemærkede den var alkoholfri. Så den er brugbar til både børn og voksne. Også sidder smagen bare lige i skabet. Den kan godt minde en anelse om mojito, dog med den helt klare forskel at der hvid rom i mojito. Rom er ikke low fodmap, så derfor bruger jeg vodka i min Lemon-Lime Crush.

Det er ellers ikke, fordi det har føltes som sommer de sidste par dage. Herhjemme er vi gået i helt tilbage i suppe mode, men mon ikke det vender snart? Lørdag ser i hvert fald god ud vejrmæssigt, så der kunne du jo passende forsøge dig med den her sommerdrink:-) En lille note til drinken er, at jeg altid bruger øko eller ikke overfladebehandlede citrusfrugter i drinks, så man ikke får svampemiddel i sin drink.

Lemon-Lime Crush 3

Lemon-Lime Crush 2 glas

  • 1/2 øko citron
  • 1/2 øko lime
  • 2 lime eller citron skiver til pynt
  • 1,5 spsk brun farin
  • en lille håndfuld mynte (gem et par toppe til pynt)
  • 2 cl vodka pr glas (kan udelades)
  • isterninger
  • 1 dåse sprite

Pres saften af lime og citron i en citronpresser. Skyl mynten. Rul den mellem hænderne så aromaerne frigives. Hak mynten fint. Bland mynte, lime/citron saft og brun farin. Sukkermængden er vejledende. Jeg vil tro, at vi herhjemme ligger lige i midten, hvad angår sukkersmag. Så hvis du ved, at du plejer at være til mere eller mindre sukker end andre, så justerer du bare selv til. Rør i blandingen til sukkeret er opløst. Fordel blandingen i 2 glas, kom isterninger og 1 limeskive i hvert glas. Mål vodka af og kom det i glassene, hvis det ønskes. Til sidst toppes der op med Sprite. Så er der fredagsdrinks! Jeg tror, at vi skal også have en Lemon-Lime Crush senere mens der laves aftensmad.

Lemon-Lime Crush 1

∼Kan I have en rigtig dejlig weekend :-)∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *