kokosris med sprøde kikærter

Kokosris med karry grønt & ristede kikærter

Har du nogensinde prøvet at koge ris delvist i kokosmælk? Det bliver virkelig lækkert og cremet. Første gang jeg stødte på det, var da jeg flyttede hjemmefra og nogen forærede mig ‘Kollegiekogebogen’ (Hvis du skulle være i tvivl så er det opskrifter på mad på budget indsendt fra kollegier). Gennem årene har jeg lavet kokosris med karry on/off og nu har jeg endelig bikset en version sammen, som jeg synes fungerer som et fuldt måltid. Squash og gulerødder giver noget ekstra fylde til retten og de sprøde kikærter giver noget knas og protein. Opskriften er low fodmap, men beregnet ud fra at der er til 4 personer – dvs mængden af squash og kikærter er afstemt efter det. Vælg kikærter på dåse, da man kan spise flere kikærter fra dåse end tørrede kikærter, du udbløder og koger selv, fordi nogle fodmaps bliver vasket ud i lagen.

KOKOSRIS MED KARRY, GRØNT & RISTEDE KIKÆRTER – 4 personer

Grøntsager til retten
  • lille courgette / squash ca. 200g
  • 4 medium – store gulerødder
  • ca. 140 g ananas fra dåse (svarer til en lille dåse)
  • 3 grønne toppe fra forårsløg
  • 3 cm ingefær
  • 2-3 spsk karry
  • 2 spsk hvidløgsolie
  • 250 g ris (gerne jasmin)
  • 2 dl kokosmælk + 3 dl vand
  • salt til ris
  • 1 spsk karry
  • topping: peanuts / evt. frisk krydderurt som purløg/persille/koriander

Snit gulerødderne i tynde stave (skal det gå stærkt er tynde skiver også helt i orden). Skræl ingefær med bagsiden af en ske og hak den fint. Skær de grønne toppe af forårsløg i tynde skiver. Skær squashen i mindre stykker, fx. i skiver som kvartes. Hvis ikke ananassen er forskåret, så skæres den i mindre stykker.

Vej ris af i en mellem stor gryde (der skal være plads til grøntsager i toppen). Jeg brugte en 3 L gryde. Spæd til med 1 spsk karry. Mål 5 dl væske af, 2 dl kokosmælk og 3 dl vand (evt. kan anvendes væske fra dåseananassen) + lidt salt til risene. Tænd for blusset ved medium varme. Når det koger, røres en enkelt gang i risene og låget lægges på og der skrues ned på lav varme i 10 minutter.

Tør kikærterne i et viskestykke eller køkkenrulle, det er vigtigt at de er helt tørre når de kommer på panden. Varm en pande godt op og tilsæt 1 spsk hvidløgsolie, kikærter og salt og peber. Steg et par minutter til kikærterne er sprøde. Tag kikærterne af og læg på en tallerken.

Varm hvidløgsolie op på samme pande og steg ingefær, gulerødder og karry af et par minutter. Tilsæt derefter grønne toppe fra forårsløg, squash og ananas. Steg ved middel varme et par minutter. Sluk for panden. Når de 10 minutter hvor risen simrer under låg er gået tilsættes hele grøntsagsblandingen (MINUS kikærterne) fra panden til toppen af gryden (rør IKKE rundt), og læg låget på igen. Lad risene trække på det SLUKKEDE blus i yderligere 10 minutter.

Vend ris og grøntsager sammen evt. i et fad. Hak en håndfuld peanuts og drys dem ovenpå sammen med de ristede kikærter. Har du en frisk krydderurt såsom purløg/persille/koriander i haven/vindueskarmen/køleskabet pynter du også med lidt af det på toppen. Har du ikke så kan det fint udelades.

kokosris med karrygrønt og sprøde kikærter
Udsnit af kokosris med karry grønt
kokosris med karrygrønt og sprøde kikærter

Er I meget sultne så server er salat og godt brød til. Fx kunne asiatisk salat passe fint til.

∼Kan I ha’ en dejlig weekend!∼

Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *