kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

Idag satte skriveblokeringen ind for alvor. Jeg havde planlagt, hvad jeg skulle skrive, men lysten til at skrive var bare ikke tilstede. Så jeg gav mig selv et frikvarter på youtube, en kop the og en hjemmelavet peanut muslibar, som i øvrigt kommer på bloggen på fredag.  Nemt og lækkert.Det hjalp – lidt.

Kender I det, at man bare har dage, hvor aftensmaden gerne må være lidt ukompliceret?

Jeg sidder og laver regnskab i denne måned, og det er ikke just det, der giver energi og overskud til at være kreativ, for det er rent ud sagt kedeligt. Men det skal jo laves, og til det passer den her kartoffelsuppe super godt. Jeg lavede den i sidste uge, hvor jeg var lidt mat i sokkerne, og vi også skulle have en ven over, som hverken spiser gluten, sukker og mælkeprodukter. Det kan godt give lidt udfordringer på opskriftsfronten at finde et match, men kartoffelsuppen klarede cuttet. 

kartoffelsuppe collage

Kartoffelsuppe, 2 personer

  • 500 g kartofler
  • 250 g knoldselleri
  • 1 grøn porretop (mere end 85 g pr portionstørrelse indeholder polyoler fra gruppen mannitol.)
  • 2-3 spsk hvidløgsolie (se her hvordan du laver din egen)
  • 1 par timiankviste eller 1 spsk tørret timian
  • 3 laurbærblade
  • 8 dl hønseboullion, jeg bruger min egen hønsefond (se her), som jeg har kogt ind og frosset ned i isterningposer, til denne portion brugte jeg 8 isterninger fond og vand oveni til de 8 dl væske. Det er også muligt at bruge en færdig boulliongranulat. Hønseboullionen fra OSCAR skulle ifølge Low fodmap diet 2, kunne bruges.
  • Salt & Peber efter smag

Sådan gør du:

  • Skyl og rens kartofler og knoldselleri. Skræl ikke kartoflerne, da man på low fodmap diæt har brug for alle de fibre man kan få, og de sidder især i skrællen. Knoldsellerien kan være nødvendig at skrælle for at undgå jord. Skær kartofler og knoldselleri i mindre tern.
  • Skyl porretoppen og skær den i skiver.
  • Varm hvidløgsolien op i gryden, og steg kartofler, knoldselleri og porrer i 10 minutters tid ved jævn varme
  • Tilsæt timian, laurbærblade og lidt salt og peber undervejs.
  • Efter 10 minutter tilsættes boullionen, og suppen sættes til simring, indtil kartoffelstykkerne er møre.
  • Når kartoflerne er møre, fjernes laurbærblade og eventuelle timianstænger
  • Stavblend suppen til den er glat og fin.
  • Smag til med salt og peber.

Det lyder utroligt, men den er dejlig cremet og helt uden fløde også har den en let skarphed i smagen pga. knoldselleri.

Kartoffelsuppe 1

En suppe er bare bedst med topping, her har jeg serveret den med brød, ristet bacon, persille, citronskal, lidt olie og polentacroutoner.

Andre muligheder kunne være laktosefri creme fraiche, chili, koriander, brødcroutoner med parmasan, der er uendelige muligheder for at komme din yndlingstopping på 🙂

∼Så det er bare at komme igang med kartoffelsuppe!∼

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *