Hjemmelavet Kartoffelsalat

Kartoffelsalat 1Jeg elsker virkelig at være hjemme her i Danmark, når vejret er så dejligt! Sol, varme, grill og kartoffelsalat… – jeg er fuldstændig solgt. Jeg har fundet ud af med mig selv, at nogle gange må man bare slå sin planlægning fra og smide det man har i hænderne og nyde det gode vejr lige her og nu, mens det er her. Så det har jeg gjort idag, nu var jeg jo også så heldig at det gode vejr ramte min arbejd hjemme/ fridag, så er det jo lidt lettere. Jeg synes, at man får et helt andet overskud, når solen skinner. Lige nu sidder jeg med de franske altandøre åbne og nyder den lune aften og lytter til at min undulat synger om kap med fugleungerne oppe på taget. Sådan nogle aftenener er bare dejlige. ♥

Jeg har udnyttet det gode vejr til at lave årets første kartoffelsalat, og jeg lavede en stor portion, for kartoffelsalat kan man jo ikke få for meget af 🙂 Den rakte til 2 dage, hvoraf den ene aftensmad var kartoffelsalat disse frikadeller, og den anden var kartoffelsalat til grillet mørbrad. Jeg drænede ikke min youghurt, da jeg lavede kartoffelsalat. Hvis man vil have en lidt mere cremet kartoffelsalat skal man nok bruge 7 dl yoghurt istedet for 5 dl, også dræne yoghurten et par timer før brug.Kartoffelsalat 4

Kartoffelsalat 3

Kartoffelsalat til 4-5 sultne personer (eller til 2 personer i 2 dage) 🙂

  • 1,5 kg kartofler
  • 5 dl laktosefri yoghurt (jeg fandt Naturmælks i Netto)
  • Den grønne top af 1 forårsløg
  • 1 spsk revet citronskal
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk god koldpresset olie fx. raps
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk paprika
  • 5 radiser
  • salt og peber
  • purløg til pynt

Kog kartoflerne til de møre men faste. Afkøl dem og sæt dem på køl, til de er helt kolde. Hak den grønne top af forårsløget fint og bland i yoghurten. Tilsæt citronskal, citronsaft, koldpresset olie, dijonsennep, sukker, paprika, salt og peber til yoghurten. Smag til alt efter hvad du kan li’, husk at den godt må smage lidt kraftigere, end du ellers ville have den, da den blandes op med kartoflerne. Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver. Skær de kolde kartofler i skiver. Bland kartofler, radiser og yoghurtdressingen i et fad og pynt med purløg på toppen. Sæt husholdningsfilm over og lad den trække på køl i nogle timer, ideelt til næste dag, hvis du har tid.

Katoffelsalat 5

Kartoffelsalaten smager fantastisk til grillmad, til frikadeller og til meget andet godt.

Ha’ en dejlig sommerdag!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *