Karamelliseret Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade 1

Sikke nogle dejlige dage vi har haft med sol fra en skyfri himmel. Jeg er ikke stor fan af vinter, men de der dage med helt klart vejr og sol, der er jeg altså solgt. Hvis bare temperaturen ville følge med op, men jeg må nøjes med at drømme mig sydpå indtil videre og spise saftige citrusfrugter.

Jeg elsker appelsiner♥! Især når de er nemme at skrælle og ikke er fyldt med sten. –også er de jo også low fodmap venlige. Lige nu har jeg har fyldt køleskabet med de dejligste økologiske appelsiner Jeg har bedst erfaring med at få øko citrusfrugter til at holde sig på køl. Hvis ikke det er muligt, skal man bruge dem med det samme for ikke at ende med at fodre skraldespanden.

Appelsiner er bare bedst nu, hvem har ikke set de indtørrede rukne øko appelsiner i sommermånederne? Det er nu, de er spændstige og saftige, så kom af sted og køb dig et net!

Det havde jeg gjort, og jeg blev glædeligt overrasket, da jeg skar dem over. For det første, de var lette at skrælle, for det andet, der var minimalt med sten, for det tredje, så var det blodappelsiner. Også var de super søde på den friske måde 🙂

Jeg blev så begejstret, at jeg købte et ekstra net! Det kom der appelsinmarmelade ud af. Lad mig lige først slå fast, at det at koge marmelade er relativt nyt for mig. Så jeg gik i kast med google og kiggede på lidt forskelligt, men jeg blev fanget af denne her.

Jeg er stor fan af karamel, så karamel kombineret med appelsin, det lød da ikke så dårligt. Jeg er ikke så god til at følge en opskrift slavisk, så jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at justere en anelse i den.

Her kommer min version, som er en sød karamelliseret marmelade, der er til et stort syltetøjsglas som på billedet.

Appelsinmarmelade collage

Karamelliseret Appelsinmarmelade:

  • 6 medium øko appelsiner (når man skal bruge skrællen, så er der ikke nogen vej udenom)
  • 350 g rørsukker
  • ½ vaniljestang

Det var det. Jeg har hørt at ’simple is the new black’, det passer nok.

Sådan gør du:

  • Skyl appelsinerne, riv skallen på et rivejern, riv ikke i de hvide hinder. Du kan også bruge et juliennejern til at rive flager af skallen, som jeg gjorde.
  • Når al skallen er revet, skrælles appelsinerne, og så meget som muligt af den hvide skræl og de hvide hinder fjernes. Derefter skæres appelsinerne i så små stykker som muligt, fjern kernerne, hvis du kommer forbi nogle.
  • Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Sukker, vaniljestang, vaniljekorn, appelsiner og appelsinskal kommes i en gryde og koges op. Når det koger, skrues der så langt ned som muligt, men så det stadig koger. Sådan skal den stå i cirka 4 timer, rør jævnligt i den. Hos mig passede den sig selv også rørte jeg i den engang imellem, men det kommer nok an på komfuret.
  • Når den har stået og blev helt karamelliseret, smages den til med sukker, og konsistensen justeres med vand. HUSK den tykner MEGET når den køler af, så den skal være mere flydende end man regner med, hvis den skal have en god smørbarhed.
  • Skold et syltetøjsglas og opbevar på køl. Jeg tilsætter ikke atamon for vi spiser af det med det samme, men der kan man jo gøre, som man synes.

Appelsinmarmelade 2

Appelsinmarmelade er altså god på en bolle! Appelsin og karamel i en dejlig kombi 🙂

∼Velbekomme!∼

Gem

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *