kålsalat med tahin og kerneknas

Kålsalat med tahin og kerneknas

Så er ‘sommerferien’ helt og aldeles slut for mit vedkommende, og det står på lange arbejdsdage indtil weekenden. Det kan godt være lidt svært at komme op i omdrejninger efter ferien, sådan har jeg det i hvert fald. Derfor har jeg forsøgt at give mig selv en lidt blidere start ved at være på forkant. Det er ikke mange ting der behøves, men ting såsom:

  • Mad i fryseren der bare skal varmes
  • at der er gjort rent derhjemme
  • vasketøjskurven er tømt

… giver i hvert fald mig et lidt større mentalt overskud til at komme igang. Hvad er jeres bedste tips til at komme igang efter ferien?

Vi du har kigget i mine tidligere indlæg, kan du se at jeg er glad for kål. I dag er ingen undtagelse, man kan få virkelig mange spændende ting ud af kål og den her kålsalat med tahin er bestemt ingen undtagelse også er den tilmed ret overskuelig og forholdsvist hurtigt lavet. Perfekt til som salat til efter ferie 🙂

kålsalat med tahin 2

Kålsalat med tahin og kerneknas, 2 personer

  • 150 g rød, hvid eller spidskål (Spidskål er ikke testet for fodmaps, jeg tåler det, men rød og hvidkål er low fodmap)
  • 10 mandler grofthakket med skal (eller en anden type nødder)
  • 1 1/2 spsk solsikkekerner
  • 1 1/2 spsk græskarkerner
  • 1 1/2 spsk sesamfrø
  • 1 – 1 1/2 spsk ahornsirup

Skær kålen meget fint eller snit den på et mandolinjern. Skyl den og lad den dryppe af. Rist mandler, solsikke- og græskarkerner på en varm pande. Vent med sesamfrø indtil kernerne er næsten færdigristede. Når alle kerner er ristet slukkes panden og ahornsirup hældes på kernerne. Rør godt rundt til de samler sig lidt. Lad kerneknaset afkøle på et stykke bagepapir. Lad det ikke stå og afkøle på panden, så er det umuligt at få sesamfrøene af. (Tro mig jeg har prøvet det 🙂 )

Tahin dressing

  • 2 spsk tahin (sesampasta) ca. 25 g
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk hvidløgsolie, se her hvordan du laver din egen
  • fintrevet skal af 1/2 øko citron
  • saften fra 1/2 citron
  • flagesalt og peber.

Rør tahinen med vand lidt af gangen så det bliver ensartet, rør de øvrige ting i og smag til. Hæld marinaden ud over kålen og kram den let ind i kålen. Kom lidt ekstra salt og peber på kålsalaten. Pynt med kerneknaset på toppen.

kålsalat med tahin 1kålsalat med tahin 3

∼Ha’ en dejlig onsdag∼

2 kommentarer til “Kålsalat med tahin og kerneknas

    1. Hej Theresa, det er den. Men brug hvid- eller rødkål, hvis du vil være på den sikre side, da spidskål desværre endnu ikke er testet. //Natascha

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *