Indisk korma

Indisk korma med oksekød

Normalt vil jeg gerne give en god opskrift på kager til weekenden, men altså… den her indiske korma smager så godt, at man næsten kan spise den som slik. En af de første retter min mand introducerede mig for var en indisk oksekødsret med massere af garam masala. Det smager så godt! ♥, jeg elsker indisk mad, desværre for mig elsker indisk mad også løg og hvidløg 🙁 Så i stedet for at opgive en af hofretterne, da jeg fik øjnene op for low fodmap principperne, så modificerede vi da bare retten i stedet for.

Jeg har kaldt retten for en korma, fordi det betyder kød eller grøntsager i sovs baseret på yoghurt, kokosmælk eller nødde og frøpasta. Hjemme hos os hedder den i mangel af bedre bare inderret, men det lyder jo helt ærligt ikke særlig godt, vel?

Så her kommer den bedste simremad, du kan forkæle dig selv med en lørdag aften, hvis du altså er til gryderetter, der smager af garam masala.

Garam masala er et super blandingskrydderi og kan med fordel købes i Tiger butikken, hvis der ikke er en grønthandler i nærheden af hvor du bor.

Indisk korma 2

Indisk Korma med Oksekød, 2 personer

  • 400 g skært oksekød el. gullasch tern eller skær selv en grydesteg i tern. Gullasch tern er bare lidt længere om at koge møre
  • Toppene fra et bundt forårsløg
  • 2 spsk hvidløgsolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 160 ml kokosmælk
  • 3 dl laktosefri yoghurt
  • 4 spsk garam masala (vi kan godt li krydret mad, juster efter smagsløg)
  • salt og peber
  • evt. koriander til pynt

Skyl forårsløgene og behold kun de grønne toppe. Skær den i grove stykker. Brun kødet af i hvidløgsolien, og når kødet er brunet steg de grove stykker forårsløg sammen med. Tilsæt garam masala, flåede tomater, kokosmælk og yougurt samt salt og peber.

Lad retten koge op og sæt den så på lav varme, så den simrer i et par timer, rør i den af og til så det ikke sætter sig i bunden. Når retten er helt cremet og tyk og kødet er mørt så er retten færdig. Smag til med salt, peber og garam masala inden servering.

Indisk korma 1

Server med ris og naan brød. Pas på, denne ret er vanedannende.♥

∼Ha en rigtig god weekend, jeg har hørt at den byder på solskin∼

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *