Hønsekødssuppe med asiatisk twist

Hønsekødssuppe med et asiatisk twist

Jeg har været lidt fraværende her på bloggen i sidste uge. Vi havde familiebesøg, og det endte med at sluge al min tid. Men nu er jeg stærkt tilbage. Vi kan lige så godt være ærlige.. Vejret har været lidt op og ned de sidste par uger. Én af de der dage i sidste uge, hvor det bogstaveligt bare var vand ud af en spand, fik jeg lyst til suppe. Jeg elsker hønsekødssuppe, men jeg havde lyst til at twiste det lidt. Grøntindholdet i hønsekødssuppen nedenfor er, hvad jeg havde i køleskabet den dag, måske har du noget andet, så bytter du bare ud.

Hønsekødssuppe med asiatisk twist 5

Asiatisk Hønsekødssuppe med et twist

  • 1 pastinak
  • 1 rød chili
  • 1 Broccoli stængel
  • 2 Grønne toppe fra forårsløg
  • 1 Peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 3 cm ingefær
  • 1-2 spsk hvidløgsolie, (se her hvordan du laver din egen)
  • 1 stegt og plukket kyllingebryst eller det plukkede kød fra kyllingeskroget
  • 4-5 dl hønsefond eller 4-5 hønsefondsisterninger suppleret op med vand. Se min videoguide her. (*)
  • 1 citron eller lime
  • 100 g risnudler
  • Peanuts til pynt
  • Frisk Koriander eller mynte til pynt

Skræl og skær grøntsagerne ud i små stykker. Skræl ingefæren hvis den ikke er økologisk, skær den i tynde strimler. Skær chilien i tynde bånd, gem lidt til pynt. Skær forårsløgstoppene i tynde bånd, gem ligeledes lidt til pynt. Sørg for at skrælle/skære det yderste af broccoli stænglen, hvis du bruger sådan en, så den ikke bliver træagtig i suppen. Hvis ikke du har en rest kylling, steges kyllingebrystet af på panden til det er netop gennemstegt. I anden gryde varmes 1,5 spsk hvidløgsolie op i en mellemstor gryde.

Steg de hårde grøntsager først dvs. gulerødder, pastinak, og broccoli stængel sammen med chili og ingefær ved middelvarme. Når det har stegt i 5 minutter kommes peberfrugt og forårsløgstoppe i. Steg lidt videre. Kom hønsebouillon eller hønsefond + vand i gryden til grøntsagerne, og kog op. Pres citronsaften fra 1/2 citron i grøntsagssuppen. Smag til med salt og peber og tilsæt den plukkede kylling. Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken.

Hønsekødssuppe med asiatisk twist 3

Anret den asiatiske hønsekødssuppe således. Kom en portion kogte risnudler i bunden af hver skål. Hæld hønsekødssuppe ovenpå. Pynt med de gemte chili og forårsløg, samt koriander eller mynte og peanuts. Slut af med at skære den halve citron (eller lime) i både og anret dem i siden af skålen.

Hønsekødssuppe med asiatisk twist 2

Skal du gemme suppen, er det bedst at opbevare suppe og risnudler hver for sig, så undgår man opsvulmede risnudler.

∼Ha’ en dejlig mandag derude∼

(*) Det er også muligt at bruge en færdig boulliongranulat. Hønseboullionen fra OSCAR skulle ifølge Low fodmap diet 2, kunne bruges.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *