hindbærmuffins med hvid chokolade

Hindbærmuffins med hvid chokolade

Nogle gange så er det bare rart med en lille kage til kaffen. Jeg har et meget afslappet forhold til mad  – også til kager, men et par gange om året pålægger jeg mig selv en opstrammer for at komme tilbage i gode vaner. I al sin enkelthed så forsøger jeg at begrænse indtaget af kager, slik og søde sager til 1 dag om ugen. (Der må jeg så spise alt det jeg har lyst til.) Grunden til at jeg tager en opstrammer et par gange om året er, at tingene har det med at skride lidt, når man holder ferie og hygger sig, så skal man lige skubbe sig selv tilbage i den gode vane.

I den forbindelse synes jeg at muffins er geniale. Det er der flere årsager til. Man kan selv styre portionen, så man ikke får lavet kage til  halvdelen af ugen, og er der overskud, så kan det sædvanligvis fryses. De her hindbærmuffins er enkle at lave og smager virkelig godt. Opskriften har jeg fundet hos Anne her. Jeg har modificeret den lidt, men de er stadig gode. Nogle kan måske tænke, at hvid chokolade kan være lidt problematisk på en low fodmap diæt, men faktisk kan man uden problemer spise 15g pr portion i eliminationsfasen.

hindbærmuffins med hvid chokolade

Hindbærmuffins med hvid chokolade, 8 stk (medium muffins form), 4 portioner

  • 90 g rørsukker
  • 70 g blødt smør
  • 1 æg
  • 50 g laktosefri creme fraiche
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 60 g rismel, se hvordan du kværner dit eget her
  • 125 g frosne hindbær
  • 60 g hvid chokolade
  • 1 spsk rørsukker

Tænd ovnen på 175 grader. Rør sukker og smør godt sammen med en håndmixer. Tilsæt æg og rør igen. Vej creme fraiche af og rør det i. Bland rismel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og vend det i. Skær den hvide chokolade i tern og skyl hindbærrene så isen skylles af. Gem en smule af den hvide chokolade og vend hvid chokolade og hindbær i kagedejen. Smør evt. muffins formene og fordel dejen i 8 muffinsforme. Pynt med det gemte hvide chokolade på toppen og drys med sukker på toppen af kagerne.

Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 minutter til de er sprøde og gyldne på toppen. Lad kagerne afkøle helt og spis dem med ske eller kagegaffel direkte fra formen. Vil man have en muffin, der kan komme ud af formen og tages med, så skal man ikke tilsætte hindbær til kagedejen. Istedet skal man lægge et lag kagedej i alle formene og herefter lægge et lag hindbær også fremdeles.

hindbærmuffins med hvid chokolade (5)

hindbærmuffins med hvid chokolade (2)

hindbærmuffins med hvid chokolade (4)

∼Ha’ en rigtig dejlig weekend! ∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *