Saftige Glutenfrie Pizzasnegle

glutenfrie-pizzasnegle-4Jeg har tidligere tippet om Cecilies blog på lavfodmap.no og hun har delt en virkelig god opskrift på en glutenfri dej. Du kan se den her. Jeg har lånt lidt fra hendes gode opskrift og tilpasset den lidt og det blev til de her lækre pizzasnegle. Perfekt til fryseren eller til madpakken.

glutenfrie-pizzasnegle-2

Glutenfrie Pizzasnegle cirka 16 stk

Pizzasnegle Dej:

  • 120 g rismel, kværn evt. dit eget, se her
  • 60 g majsmel
  • 60 g havremel, eller blendede havregryn (*)
  • 1 stor spsk fiberHUSK (den gule)
  • 30 g smør
  • 150 g laktosefri creme fraiche
  • 1,5 dl laktosefri mælk
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt

(*) Hvis pizzasneglene skal være 100 % glutenfri, så skal der bruges glutenfrie havregryn og havremel, det er ikke nødvendigt ift. low fodmap diet, som ikke er en glutenfri diæt.

Begynd med at tage 50-60 g af melblandingen fra i en skål, og gem det til udrulningen senere. Lun mælk og rør gæren ud i dejen. Smelt smørret og hæld det i gærblandingen, sammen med creme fraiche, salt og sukker. Bland resten af melet med fiberHUSK og hjortetakssalt. Kom det op i skålen til gærblandingen og kør det på en røremaskine eller brug dejkrogene på en håndmixer.

Rør dejen godt sammen, den kan godt virke ret lind og blød, men det skal den være. Lad dejen hæve på køkkenbordet under et rent viskestykke i en times tid.

Kom det gemte mel på et stykke bagepapir eller et silikone underlag og rul dejen ud til et stort fladt rektangel (cirka 30×45 cm). Smør den udrullede dej med tomatsauce (se opskrift nedenunder). Fordel det ønskede fyld ovenpå tomatsaucen. Her har jeg brugt tun, oliven og ananas. Skinke, ost og ananas er også virkelig godt.

Rul dejen sammen til en pølse på den lange led, forsøg at rulle den stramt om fyldet. Skær pølsen i 2-2,5 cm brede skiver, og fold den yderste dejkant ned under pizzasneglen, så den lukker for at fyldet flyder ud. Sæt sneglene på en bageplade til efterhævning i 30-45 minutter.

Bag pizzasneglene i ovnen i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn, til de gyldne og sprøde.

Jeg bagte dobbeltportion, så der både var til madpakken og til aftensmad samme dag.

glutenfrie-pizzasnegle

Tomatsauce til 2 x dej

  • 1 spsk hvidløgsolie
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 1,5 spsk ketchup
  • 1 spsk balsamico
  • salt og peber

Varm hvidløgsolien op i en lille gryde. Steg tomatpuren i olien sammen med timian og oregano. Tilsæt ketchup og balsamico, smag evt til med lidt mere. Smag til sidst til med salt og peber. Portionen passer til dobbeltportion dej, og det kan evt. fryses ned hvis man har overskud.

Pizzasneglene kan fint fryses, husk de skal opbevares på køl efter de er bagt fordi de indeholder kød eller fisk.

glutenfrie-pizzasnegle-3

∼Ha’ en dejlig onsdag aften!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *