Glutenfri og Laktosefri Æbleskiver

glutenfrie-aebleskiverSå er det blevet fredag igen. Ugen går simpelthen så hurtigt, der er ikke timer nok i døgnet lige for tiden, synes jeg. Men fredag er lig med fredags lækkerier og her kommer en rigtig efterårs-klassiker i en glutenfri og laktosefri version. Har du først prøvet at bage dine egne æbleskiver, så er jeg sikker på at du får smag for det. Men giv det lige en chance! -De første par stykker bliver måske ikke så flotte, som man ku ønske sig, det er bare indtil man har fundet teknikken.

glutenfrie-aebleskiver-4

Glutenfri og Laktosefri Æbleskiver (Cirka 14 stk mellem str.)

  • 2,5 dl laktosefri mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 50 g rismel (kværn selv dit eget, se her hvordan)
  • 25 g majsmel
  • 25 g havremel eller blendede havregryn
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 1 stort æg
  • 1 spsk fiberHUSK (den gule)
  • 1/2 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • lidt smør til stegning

Skil ægget i blomme og hvide. Pisk hviden stiv med rene piskeris, stil den til side. Rør alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt æg og mælk. Blandingen virker først meget løs men rør indtil fiberHUSKEN tykner dejen. Vend forsigtigt hviden ned i æbleskive dejen. Lad dejen stå 10-15 minutter på køl.

Varm i mellemtiden en æbleskive pande godt op. Kom lidt smør i hvert ‘hul’. Vend det godt op af siderne. Fyld hullerne 2/3 op med æbleskivedej. Herefter skal man være lidt vaks på fingrene. Jeg bruger gerne en grillpind til hurtigt i kanten (mens æbleskiven stadig er flydende) at vippe æbleskiven 90º. Jeg vipper den hurtigt en omgang mere, når den lige har fået overflade, så den hurtigt får en overflade hele vejen rundt og lukker sig flot. Når æbleskiven er flot rund, så skal den lige have et par minutter ekstra, til den er gennembagt, husk at vende dem.

Server med rørsukker, flormelis eller syltetøj til. Æbleskiverne kan fryses eller ovnlunes, hvis vil lave dem i forvejen.

glutenfrie-aebleskiver-2

∼Ha’ en rigtig dejlig weekend!∼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *